1 augustus 2022

Innovatie & Duurzaamheid

Overname PARO door Renewi een feit

Mededingingsautoriteiten geven groen licht voor overname van PARO, buro ontwerp & omgeving en GMP Exploitatie door de Renewi Groep per 1 augustus

De mededingingsautoriteiten geven groen licht: vanaf vandaag is de overname van PARO door Renewi een feit. Op 23 mei dit jaar werd de voorwaardelijke overeenkomst bereikt. Nu de laatste goedkeuringen zijn afgegeven, is PARO per vandaag opgenomen in de Renewi organisatie. Voorlopig nog als zelfstandige B.V., totdat PARO onderdeel wordt van Renewi Commercial Waste Nederland. Het is de eerste grote overname sinds de oprichting van Renewi in 2017, die hiermee haar positie versterkt in Noord-Holland.

Renewi streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn en zo bij te dragen aan een duurzame samenleving. Met de transactie breidt Renewi haar capaciteiten uit in de verwerking van afvalstromen uit de bouw- en infrasector, met als doel waardevolle secundaire grondstoffen te produceren en oplossingen te bieden gericht op de verdere transitie naar een circulaire economie. Ook zal ze hiermee haar doelstelling ‘het beste verwerkings- en recyclingbedrijf van Nederland worden’ versnellen.

Samen sterker
Marc den Hartog, Managing Director Commercial Waste Netherlands is enthousiast: “Het feit dat we nu echt aan de slag kunnen is heel prettig. Wij hebben er vertrouwen in dat beide organisaties elkaar versterken en dat klanten en medewerkers dit ook zo ervaren.”