18 maart 2022

Nieuws

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Sinds het begin van de oorlog is er een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne op gang gekomen. Veel Nederlanders denken er over om thuis vluchtelingen op te vangen of hebben dat inmiddels gedaan. Dat is hartverwarmend om te zien.

 

Heeft u vluchtelingen opgevangen?
Heeft u vluchtelingen thuis opgevangen? Zorg er dan voor dat ze worden ingeschreven bij de gemeente. Op die manier kunnen de vluchtelingen optimaal gebruik maken van de beschikbare voorzieningen zoals onderwijs voor de kinderen en een tegemoetkoming in de kosten voor levensonderhoud.  Voor de inschrijving kunt u contact opnemen met de gemeente Boekel via oekraine@boekel.nl of 0492-326800.

 

Bruikbare spullen gezocht
Voor het inrichten van onze locaties voor langdurige opvang van vluchtelingen zijn wij op zoek naar spullen voor inrichten van woonruimte, keukengerei, servies enz. Heeft u goede, bruikbare spullen die u wilt aanbieden? Meld dit dan via oekraine@boekel.nl

 

Hulp bieden
Wilt u weten op welke manier u verder nog hulp kunt bieden? Kijk dan eens op nederlandvoorvluchtelingen.nl Heeft u andere vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen? U kunt dan contact zoeken via bovenstaande contactgegevens.