25 mei 2022

Tech, Ict & Smart

Open huis bij regionale bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 kan iedereen weer ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van bouwplaatsen die normaliter verboden toegang zijn voor het grote publiek. Tientallen bouwplaatsen in de regio openen deze dag tussen 10:00 en 16:00 uur de deuren. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector en is een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het!

Er zijn tijdens de Dag van de Bouw in de regio tientallen interessante projecten te bezoeken: nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook weg- en waterbouw en nog veel meer. Bezoekers zien niet alleen hoe ver het project gevorderd is, maar leren ook van alles over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Op veel locaties worden tijdens de Dag van de Bouw daarnaast extra activiteiten georganiseerd, zoals optredens, bouwdemo's, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. Kijk voor een up-to-date overzicht van deelnemende projecten in de regio op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.