20 juli 2022

Zeeland

Open Dag Provincie Zeeland 2022

Op zaterdag 10 september opent de Provincie Zeeland haar deuren van 11:00 tot 16:00 uur. We laten bezoekers zien, ervaren en beleven wat we voor Zeeland en de Zeeuwen doen. Dat weekend is het ook Open Monumentendag en daar sluiten we ons bij aan.

Historische rondleiding
Vanwege Open Monumentendag kunt u ieder half uur deelnemen aan een historische rondleiding. U bezoekt onder leiding van een gids de Kloostergangen, Crypten, het Statencomplex en het hoofdgebouw van de Abdij. De gids vertelt u dan meer over het verleden en de aanwezige kunst.

Activiteiten in en om Abdijplein
Naast ontmoetingen met bestuurders en rondleidingen door onze sfeervolle gebouwen geven onze werknemers een inkijk in het werk. Er zijn verschillende activiteiten waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Zo kunt u in de kantelauto het nut van een autogordel testen of kunt u meedoen aan het beweegparcours van Sport Zeeland. In de Kloostergangen kunt u de projecten bezoeken waarmee we u een inkijk geven in ons werk en in de Kapittelzaal kunt u de ‘Four Freedoms’ markt bezoeken. Bekijk het volledig overzicht van activiteiten op het programma Open Dag 2022.

Excursies
Naast de activiteiten in en rond het Abdijcomplex zijn er enkele excursies waar u in september aan kunt deelnemen:

Overige activiteiten
De 207 treden van de Lange Jan zijn 10 september gratis te beklimmen en het Zeeuws Museum is gratis te bezoeken.