Ga terug

17 mei 2018

LifestyleTraining & Opleiding

Op 16 en 17 juni vindt de Highland Edition - Obstacle Run plaats in Tilburg

Tijdens de Highland Edition-Obstacle Run in Tilburg is van alles te beleven voor deelnemers, bezoekers, jong en oud. Deze obstaclerun staat helemaal in het teken van de Schotse Highlands en des te leuker is het dus ook dat beide dagen in de Game Arena (Start / Finish) het NK Highland Games (Sterkste Man van Nederland) wordt gehouden.

Obstacle Course Running (OCR) is de snelst groeiende sport ter wereld. Om die reden wordt 16 & 17 juni voor de 2de keer de Highland Edition - Obstacle Run in Tilburg georganiseerd. Belangrijk bij een Obstacle Run is dat er veel uitdaging in het parcours zit, maar ook dat iedereen van jong tot oud kan deelnemen. Als de Highlanders in juni in Tilburg neerstrijken krijg jij de kans om je te meten met de ontberingen van de Schotse Clan's. Lekker bikkelen en vooral veel plezier maken.

Over het weekend zullen 1500 deelnemers het parcours van 12km met 37 gebouwde hindernissen bedwingen terwijl iedereen op zijn of haar eigen niveau de uitdaging (6, 12, 18, 24 of 30km) aangaat. Ieder half uur start een Clan na een gave warming-up aan de run en kruipt door modder, klimt over hindernissen en overwint angsten als hoogte, kleine en donkere ruimtes.

Op 16 Juni kunnen 's middags teams van 5 deelnemers samen strijden voor de titel 'Beste Clan of the 2018 Gathering'. Gedurende een strijd bestaande uit 3 onderdelen zullen we gaan zien welk team elkaar het beste helpt, samenwerkt en strijd voor de eer van de Clan.

Op 17 Juni zullen families samen over het 3 of 6km parcours overwinnen. Is er een mooier Vaderdagscadeau? Gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar samen zullen over Urguhart Castle klimmen, aan de Waterswing hangen en door de mud trenches kruipen. Leer je kids wat ze kunnen bereiken met volhouden, doorzetten en het overwinnen van angsten. Maar vooral met veel lachen en positiviteit. Vergeet niet: ‘It’s not a Race, It’s a Challenge’!

Willen jullie nog deelnemen aan 1 van de runs? Schrijf je dan nog snel in via www.obstacleworld.nl

WAT IS ER VERDER TE DOEN OP HET EVENEMENTENTERREIN Op beide dagen zullen deelnemers en bezoekers zich in de Game Arena niet vervelen en is er heel veel te zien en te doen:

  • Overal om je heen zullen deelnemers over hindernissen kruipen en klimmen

  • Schmink je in de strijdkleuren van de Clans

  • De kleinsten kunnen spelen in de PICNIC Kids area met Springkussen, Kleurplaten en Voetbal goals

  • Genieten van heerlijk eten en proef de verschillende bieren bij de Beer Barrel

  • Verbaas je van de krachtmetingen van de Sterkste Mannen van Nederland en Belgie tijdens het NK Highland Games

  • Oefen je klim- en klautertechnieken op de Obstacle Box

  • Ervaar de Schotse sferen

Vergeet ook vooral niet om de dappere runners aan te moedigen terwijl zij starten, de obstakels rond de Game Arena overwinnen, en weer finishen.

Gerelateerd