Ga terug

20 oktober 2020

Tech, Ict & Smart

Online inspiratiesessie circulaire economie 'van abstract concept naar concrete business kansen'

Op 3 november, tussen 15:00-1700u is de online inspiratiesessie circulaire economie 'van abstract concept naar concrete business kansen'. De maakindustrie kent vele uitdagingen en wordt geacht om steeds efficiënter, duurzamer te produceren. Daarnaast willen klanten steeds meer ontzorgd worden en nemen soms liever een dienst af dan een product.

Smart Industry Hub Zuid o.l.v. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en in samenwerking met CIRCO, organiseren op di. 3 nov. tussen 15:00-17:00 een (gratis) online inspiratie bijeenkomst. Hierin ontdekken ondernemers wat circulaire economie concreet voor het maakbedrijf kan opleveren. Centraal staat de combinatie tussen het creëren van economische (nieuwe omzet/lagere kosten) en ecologische waarde. Tijdens de inspiratiesessie leren ondernemers hoe ze met circulaire principes de concurrentiekracht van hun maakbedrijf vergroten en hoe ze nieuwe waarde creëren voor klanten. Een ondernemer zal zijn circulaire propositie toelichten en implementatie ervaringen delen.

Ondernemers die zelf ook willen leren hoe ze in 5 stappen de momenten van verspilling kunnen omdraaien naar nieuwe business kansen - en hoe ze circulaire product-, ontwerpstrategieën en businessmodellen kunnen toepassen, kunnen zich kosteloos inschrijven bij Marieke Huis in ’t Veld van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij via: mhuisinhetveld@bom.nl