Ga terug

3 februari 2020

Omvangrijke plannen glasvezelnetwerk

De komende jaren wil KPN ruim 55.000 huisadressen aansluiten op het glasvezelnetwerk in ‘s-Hertogenbosch. Het gemeentebestuur van ’s-Hertogenbosch heeft daarover een nieuwe overeenkomst met KPN gesloten. Dit aantal komt bovenop de bijna 18.000 aansluitingen die er al zijn. Wethouder Mike van der Geld tekende namens het stadsbestuur de overeenkomst met KPN. Mike van der Geld: “Snelle dataverbindingen nemen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving in. Voor inwoners, onderwijs en ondernemers. Als datastad vinden we het belangrijk die verbinding zo goed mogelijk te hebben. De aanleg van het glasvezelnetwerk helpt hier zeker bij.”

Start in wijk West

Samen met de regiodirecteur Zuid van KPN zette de wethouder de eerste symbolische schop in de grond. De aanleg van het netwerk begint in wijk West (Schutskamp, Boschveld en Kruiskamp). Hier worden dit jaar nog 10.000 woningen op glasvezel aangesloten. Daarna gaat de aanleg wijk voor wijk verder. De aansluitingen komen van de wijkcentrale tot in de meterkast in huis.

Buitengebied

Er blijven in ’s-Hertogenbosch dan zo’n 500 woningen aan de randen over waarvan KPN de haalbaarheid gaat onderzoeken. Voor deze woningen in het buitengebied maakt het bedrijf per gebied een apart plan. Per gebied brengen we de mogelijkheden daarmee voor de bewoners in beeld. Samen met de bewoners wordt dan bekeken of aansluiten tegen meerprijs mogelijk is. Zoals dat ook met de buurtvereniging van Gewande is gedaan. ’s-Hertogenbosch blijft ook met andere partijen en buurgemeenten in gesprek. Zodat we direct kunnen inspelen wanneer er een andere kansen voor aansluitingen ontstaan.

Gerelateerd