Partner

14 januari 2021

Leisure & CultuurZeeland

Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia aangevraagd

De aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuwe luxe 5-sterrenhotel Britannia is ingediend bij de gemeente Vlissingen. Een mijlpaal voor eigenaar / ontwikkelaar AVV Beheer uit Middelburg na een voorbereidings- en ontwikkeltraject van ruim 20 jaar. AVV Beheer heeft een team samengesteld, bestaande uit ontwikkelaar VG-D Vastgoedontwikkeling, hotelexploitant Kloeg Collection, aangevuld met TEAM Concepts voor conceptontwikkeling en TEAM Leisure voor marketing & verkoop. Deze combinatie, kort gezegd Team Britannia, gaat ervoor zorgen dat Hotel Britannia weer in volle glorie terugkomt aan de Boulevard van Vlissingen en daarmee tijden van weleer spoedig kunnen herleven.

Grand Hotel Britannia Vlissingen

AVV Beheer diende op 30 december 2020 de bouwaanvraag in voor de realisatie van Hotel Britannia, het eerste en enige 5-sterrenhotel in de provincie Zeeland. Na jaren van voorbereiding is er de laatste maanden door de projectbetrokkenen, in samenwerking met de gemeente, intensief gewerkt aan het uitwerken van de plannen en de voor de vergunningaanvraag benodigde stukken.

Architectuur

Architectenbureau Van den Hoeven, ook verantwoordelijk voor de eerdere ontwerpen, heeft het meest recente ontwerp getekend binnen de contouren van het geldende bestemmingsplan. Het gebouw is niet alleen spraakmakend aan de buitenzijde, maar ook aan de interieur-architectuur wordt veel aandacht besteed. Het gebouw zal een landmark vormen aan de Vlissingse Boulevard. Een markant gebouw; zowel vanaf het land als vanaf het water bezien. Bijzonder is dat welhaast alle hotelaccommodaties zijn voorzien van zeer ruime balkons en riante dakterrassen.

Het hotel

Op de begane grond komen de receptie, lobby, lounge-bar, brasserie en restaurant. De in totaal 205 hotelkamers, hotelsuites en hotelappartementen (2- en 4-persoons) worden gerealiseerd op de 1e t/m de 17e verdieping, waarbij de verdiepingen 13 t/m 17 ruimte bieden voor zeer royale en luxe hotelpenthouses. Op de 18e verdieping wordt een exclusief sky-restaurant van sterrenniveau voorzien. Vanzelfsprekend wordt het gebouw voorzien van een eigen parkeerkelder met een zeer ruime hoeveelheid parkings op eigen terrein. Tevens worden er wellness faciliteiten gerealiseerd.

Hotelexploitatie

Kloeg Collection uit Zoutelande, met hotelexploitaties in Zoutelande, Dishoek, Westkapelle, Goes en Vlissingen, gaat zich toeleggen op de hotelexploitatie en ontfermen over dit 5-sterrenhotel. Voor het gehele gebouw is sprake van een volledige hotelbestemming en alle 205 accommodaties zullen dan ook worden opgenomen in de hotelexploitatie via Kloeg Collection. Alles zal gericht zijn op een hoogwaardige en luxe beleving voor de hotelgast; optimale services, hoogwaardige diensten, voorzieningen en optimale aandacht voor de gasten.

(Inter)nationaal topniveau

Alle 205 hotelappartementen zullen geëxploiteerd gaan worden op 5-sterrenniveau. Voorzieningen als een chique bar, een brasserie, een sterrenrestaurant op de 18e verdieping, wellness, boutiques en vele andere services maken het verblijf in Hotel Britannia tot buitengewoon aangenaam. Net zoals dat was in de ‘roaring twenties’ van de vorige eeuw. De grandeur van Hotel Des Bains (later Britannia) uit vroeger tijden zal weer herleven aan de Vlissingse Boulevard. Ook voor de stad, de economie en werkgelegenheid is de komst van het nieuwe Britannia een opsteker. Door de komst van het hotel zal straks een groot, welgesteld nationaal en internationaal publiek de weg naar Vlissingen weten te vinden en daarmee ook de andere middenstand versterken.

Informatievoorziening aan omwonenden en betrokkenen

Teneinde de betrokkenen een goed beeld te geven van de voorgenomen plannen wordt op 19 januari 2021 een online presentatie georganiseerd. Deze presentatie is op inschrijving bij te wonen. De direct betrokkenen en omwonenden zullen hiertoe op hun huisadres een schriftelijke uitnodiging ontvangen. De presentatie zal na het moment van presenteren ook online beschikbaar zijn voor belangstellenden via de website www.grandhotelbritannia.nl

Planning

Het is de bedoeling om in 2021 alle benodigde vergunningen te verkrijgen zodat 2022, 2023 en een deel van 2024 geheel in het teken staat van de bouw en realisatie. De hotelgasten zullen vanaf 2024 kunnen genieten van een luxe, comfortabel en gastvrij verblijf in Grand Hotel Britannia. De bouw en realisatie zal in handen zijn van een bouwconsortium dat bestaat uit Bouwgroep Peters (Middelburg) en Aannemersbedrijf Van der Poel (Terneuzen). Particuliere investeerders kunnen vanaf medio 2021 een eigendom verwerven in dit voor Zeeland unieke project. Belangstellenden kunnen zich kenbaar maken via de site www.grandhotelbritannia.nl AVV Beheer

AVV Beheer

BV is als familieonderneming al meer dan 50 jaar actief op de Zeeuwse onroerendgoedmarkt. Naast het verhuren van woningen, winkels en bedrijfspanden wordt er gehandeld in onroerend goed. Ook ontwikkelt AVV Beheer, al dan niet in samenwerking met andere partijen, onder andere woningen, kantoorgebouwen en recreatiewoningen. Ook voor dit project heeft AVV Beheer wederom een professioneel ontwikkelteam samengesteld bestaande uit Vastgoedontwikkeling VG-D, Kloeg Collection, TEAM Concepts en TEAM Leisure.