4 november 2022

nuttige tips oktober 2022

Je hebt mooie benen, bruine benen, korte benen, spataderbenen, maar ook vermoeide benen – en die had ik.

Het jaarlijks terugkerende event, de Marbella 4-Daagse (https://marbella4dayswalking.com/nl/), werd dit jaar gehouden van 6 tot en met 9 oktober. Op vrijdag komen de lopers altijd langs kantoor. We besloten om appels uit te delen. 2000 appels werden de dag van tevoren gebracht. Onze collega Mathilde kreeg een lumineus idee. Het bestickeren van de appels met onze bedrijfsnaam. Voordat ik nee kon zeggen, want 2000 appels bestickeren leek mij een behoorlijk karwei, waren de stickers al gedrukt en zat het team lachend, al moppen vertellend en appels naar elkaar gooiend stickers te plakken.

 De volgende morgen vroeg stonden de dozen met de bestickerde appels op de lopers te wachten. Het werd een mega succes. Alhoewel er iemand vroeg of we ook bananen hadden en er ook iemand van mening was dat de appels klein waren. Tja …. wat moet je daarmee?!

 Het Euro Economics team had zo’n 4 uur op hun benen appels staan uitdelen en daarna moest er nog worden gewerkt. De volgende dag hadden we afgesproken om met het team mee te lopen. Gelukkig de 10 km route, maar toch. Na afloop op het plein feesten op de geweldige muziek van het blaasorkest en andere artiesten. Ik heb nog dagen last van vermoeide benen gehad.

Vermogensbelasting 2022
Het is met veel plezier dat wij u laten weten dat de president van de Junta de Andalucía heeft aangekondigd dat er een 100% bonificatie (in de volksmond: korting) wordt gegeven op de vermogensbelasting over het jaar 2022. Er hoeft enkel aangifte te worden gedaan als u een bezit heeft van meer dan 2 miljoen euro per persoon, omdat de belastingdienst namelijk alles wil weten. Maar u betaalt geen belasting.

 Voor de goede orde: de vermogensbelasting is dus niet afgeschaft, maar er wordt een korting van 100% gegeven op de te betalen belasting. Wij weten niet hoe lang de Junta de Andalucía deze korting in stand zal houden, want de korting wordt naar alle waarschijnlijkheid door de president van de Junta de Andalucia gegeven in het licht van de verkiezingen van volgend jaar. Als u cliënt van ons kantoor bent, dan verzorgen wij voor u automatisch jaarlijks uw belastingaangiften.

 Impuesto de solidaridad
De regering is een tijdelijke belasting aan het ontwikkelen op grote vermogens van mensen die resident van Spanje zijn. Het zou om een heffing over de belastingjaren 2023 en 2024 gaan. De regering spreekt over vermogens met een netto waarde van meer dan 3 miljoen euro. Het doel is om de inning bij grote fortuinen en inkomens te vergroten. De regering heeft medegedeeld dat zij werken aan een tijdelijke formule. Later zullen de omstandigheden uitwijzen of deze belasting al dan niet moet worden verlengd. De regering meent dat het gaat om miljonairs "die niet meer dan 1 procent van de burgers van Spanje uitmaken". Wij hebben zo onze vraagtekens bij dit percentage. Overigens registreerde Spanje in juli de hoogste staatsschuld aller tijden met een bedrag van 1,49 biljoen euro.

Verzekering bij Reale – wijziging van verzekeringsagent
Het verzekeringskantoor Hypotienda was tot twee jaar geleden verzekeringsagent voor Reale. Zij hebben de samenwerking met Reale opgezegd. U bent automatisch overgegaan naar een andere verzekeringsagent. Sommige van u zijn overgedragen naar een agent die Nederlands spreekt en sommige van u naar een agent die Engels spreekt.

Euro Economics heeft een deelneming in het verzekeringskantoor IFAR: www.ifar.es . Het hoofdkantoor van IFAR is gevestigd in Barcelona, maar zij hebben ook een kantoor in Ronda. Het kantoor wordt geleid door de enthousiaste Stef ter Braak. Als u uw Reale polis wilt behouden en wederom topservice in de Nederlandse taal wil hebben, dan kunt u eenvoudig overstappen naar verzekeringsagent IFAR. Stef begeleidt u in dit proces. Neem gerust met hem contact op: stef.terbraak@ifar.es