Ga terug

12 november 2020

SportInnovatie & Duurzaamheid

New Skool Media verwerft belang in Findyourbike

Uitgeverij New Skool Media (NSM) heeft een belang verworven in Findyourbike. Findyourbike is de online marktplaats voor nieuwe en gebruikte racefietsen, mountainbikes en E-bikes en onderscheidt zich van bestaande platformen door de geavanceerde zoekfuncties en de mogelijkheid om zowel nieuwe als gebruikte fietsen aan te bieden. Findyourbike biedt een totaaloplossing voor de consument en de vakhandel.

Nick Rossou, Managing director van Findyourbike: "Consumenten oriënteren zich meer en meer online alvorens ze naar een winkel of particulier gaan voor een proefrit. Online presence is key in het huidige digitale tijdperk. Door onze achtergrond in e-commerce en een enorme passie voor fietsen, willen we een verlengstuk zijn van de traditionele vakhandel en een bijdrage leveren aan de digitalisering van de fietsenbranche”. Findyourbike.com speelt hiermee in op een stijgende behoefte binnen de snel groeiende fietsmarkt.

De activiteiten van Findyourbike sluiten naadloos aan bij de merken en doelgroepen van New Skool Media. Wielrenners, mountainbikers en e-bikers worden door New Skool Media bediend door haar marktleidende titels Fiets Magazine, Procycling en Fiets Actief. Maar ook andere titels binnen het New Skool portfolio hebben een groot bereik onder fietsliefhebbers.

Erwin van Luit, CEO New Skool Media: ‘Wij zijn zeer verheugd om deze participatie te mogen aankondigen. We hebben eerder gecommuniceerd dat het gericht acquireren van, of participeren binnen online platformen die onze titels versterken en ons in contact brengen met nieuwe doelgroepen een belangrijk onderdeel van onze strategie is. Findyourbike is een zeer veelbelovend platform met reeds een goed aanbod en bereik en veel ambitie en middelen om een marktleidende positie te veroveren. Met Findyourbike zullen we de online marktpositie van onze fietstitels en ons bedrijf verder versterken”

Wout Jan Wessels Boer, medeoprichter en investeerder in Findyourbike: “Wij zijn erg enthousiast dat New Skool Media, een van de grootste uitgevers in Nederland met diverse bekende sportmagazines gaat participeren in Findyourbike. Door hun kennis en expertise van de fietsbranche zijn zij voor ons de ideale partner. Onze verwachting is dat de samenwerking zal zorgen voor een groeiversnelling van het platform.”

I started biking out of necessity. Coming back to school was a task in itself and now I had no car to get there. Luckily when I moved to Marquette, Michigan I knew I could find a place close to campus within biking distance. I should have planned it out better - I went from casual biking to streamlining down Third Street along side cars and trucks to get to class on time. Eventually I got the hang of it and now I’m not the one resting against the wall. My thighs have never looked better.

Over New Skool Media
New Skool Media is een uitgever van special interest magazines. In het portfolio zitten onder meer Elsevier Weekblad, delicious, Vorsten, Truckstar en Fiets. Met de merken bereikt NSM ongeveer drie miljoen Nederlanders.

Over Findyourbike
Findyourbike is de online marktplaats voor nieuwe en gebruikte fietsen die vraag en aanbod samenbrengt. Het aanbod van Findyourbike is een combinatie van sportieve fietsen en e-bikes van zowel particulieren als fietsenwinkels. Het platform is de meest geavanceerde online zoekmachine in de fietsenbranche, waar fietsliefhebbers elkaar vinden

www.findyourbike.com