6 juli 2023

Training & OpleidingInnovatie & Duurzaamheid

New Order of Fashion, een Eindhovens modeplatform dat zich focust op het verduurzamen van de mode-industrie

Op 13 en 14 juli organiseren zij een interactieve workshop. In twee dagen onderzoeken mensen de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een betere toekomst van de mode- en textielindustrie.

Ben jij geïnteresseerd in (duurzame) mode of wilt u zich tijdens de zomer willen (blijven) ontwikkelen? Dan is deze workshop misschien interessant voor jou.

Over de workshop
Maar liefst 80 procent van de duurzaamheidsimpact van een kledingstuk wordt bepaald aan de ontwerptafel. De juiste kennis en vaardigheden kunnen hierin het verschil maken. Tijdens de workshop wordt ingezoomd op de hedendaagse uitdagingen waar de mode-industrie mee te maken heeft: klimaat, milieu, productie, consumptie en het welzijn van mensen. Middels theorie en praktijk worden verschillende richtingen onderzocht die kunnen leiden naar een schonere, slimmere en zorgzamere toekomst van de mode.

Samen met een inspirerende line-up van internationale sprekers, experts en workshop hosts wordt er ingegaan op verschillende thema's. Het programma omvat onderwerpen en methoden zoals systemisch denken, lokale regeneratie, begrip van materialen en waarde, ambachten, hergebruik en reparatievaardigheden, en het opbouwen van veerkrachtige gemeenschappen.

Praktische informatie
Datum: 13 en 14 juli van 9.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: New Order of Fashion LAB, 22-06 Torenallee 5617 BD Eindhoven
Meer informatie over het programma en tickets