15 januari 2024

Tech, Ict & Smart

Nedscaper versterkt positie als strategische securityspeler met de komst van Jeremy Butcher

Jeremy Butcher, voormalig CTO van het toonaangevende cybersecuritybedrijf Fox-IT, treedt vandaag in dienst bij de cybersecurity scale-up Nedscaper. Hij wordt actief betrokken als Director Cyber Defence. 

Deze benoeming volgt kort nadat Menno van der Marel, medeoprichter van Fox-IT, zich bij Nedscaper voegde. Hun expertise en netwerk worden ingezet om de scale-up een leidende speler te maken, waarbij inhoudelijke binding met de klant centraal staat.

"Nedscaper is een prachtig bedrijf dat een indrukwekkende groei doormaakt en vol zit met kundige mensen die begaan zijn met cybersecurity. Het bedrijf zit in een mooie fase waarin de uitdaging is om in de dynamiek van de groei en vanuit de aanwezige kennis en expertise onze diensten uit te bouwen om onze klanten op een hoger niveau te helpen,” vertelt Jeremy Butcher. “De link van Nedscaper met Zuid-Afrika spreekt mij ook aan, vanwege de kansen die we daarmee bieden aan de heel getalenteerde mensen daar om zich op het vlak van cybersecurity te ontwikkelen.”

Transitie van Microsoft naar strategische security speler
“Nedscaper heeft in het afgelopen jaar een transitie ingezet van Microsoft expert naar een strategische security speler met Microsoft als specialisatie. In deze transitie vormt Jeremy een belangrijk onderdeel van het CTO-office met zijn brede cybersecurity-kennis en ervaring bij organisaties op het allerhoogste niveau,” vertelt Derk van der Woude, CTO bij Nedscaper en dé Microsoft-goeroe die het bedrijf in slechts twee jaar tot de allerhoogste rank van Microsoft securitypartners heeft gebracht. “Aan deze transitie gaan Jeremy en ik intensief samenwerken. Hiermee vormt Jeremy een waardevolle toevoeging op mijn Microsoft visie. Als leidende Microsoft speler stoten we zo echt door naar een strategische cybersecurity adviseur, ook in de boardroom.”

Over Nedscaper
Nedscaper is een Microsoft-gebaseerde managed security services speler in Europa en Afrika. Met haar MXDR-platform helpt het grote bedrijven in Europa en Afrika bij het vroegtijdig detecteren en mitigeren van cyberaanvallen met behulp van AI en security specialisten. Het bedrijf werd opgericht in april 2020 tijdens het begin van de wereldwijde COVID-19 pandemie en heeft zich in de loop van zijn bestaan weten te handhaven en is uitgegroeid tot een wereldwijd team van 70+ medewerkers tussen de kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Johannesburg.