4 februari 2022

Leisure & Cultuur

MUZIKALE DROMEN KOMEN UIT IN DE BLAUWE KEI

Bandoneonist Carel Kraayenhof droomde van een eerbetoon aan zijn muzikale godfather Astor Piazzolla, operazanger Henk Poort om te zingen met een Big Band. De wens van beide topmuzikanten komt uit in De Blauwe Kei. Op donderdag 17 februari staat Carel Kraayenhof in de grote zaal van het theater aan de Noordkade. Op zaterdag 19 februari vult Henk Poort deze zaal met zijn eigen Big Band. De voorstellingen beginnen om 19.30 uur.

Een Ode Aan De Maestro is een eerbetoon van bandoneonist Carel Kraayenhof aan zijn held, componist Astor Piazolla, de vader van de tango nuevo. Kraayenhof wisselt in deze voorstelling instrumentale juweeltjes af met kleurrijke persoonlijke verhalen. Veel mensen zullen de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla herkennen van het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk.

Een langgekoesterde droom van operazanger Henk Poort komt uit: hij staat in het theater met zijn eigen Big Band! Samen spelen ze het mooiste materiaal uit het American Songbook. American Songbook is de verzamelnaam voor de duizenden songs die zijn geschreven door fameuze componisten en tekstdichters als Cole Porter, George & Ira Gershwin, Leonard Bernstein, Oscar Hammerstein, Jerome Kern, Irving Berlin, Harold Arlen, Johnny Mercer, Richard Rodgers & Lorenz Hart.

Tickets voor Carel Kraayenhof kosten € 25, tickets voor Henk Poort zijn € 38,50 (beiden inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa.