Partner

26 juni 2023

Innovatie & Duurzaamheid

MikMak sluit aan bij populaire app Geocaching

Jeugdige zwerfafvaljagers kunnen nu ook op schattenjacht 

MikMak is voortaan ook te vinden op de populaire app Geocaching, een internationaal netwerk aan slim verstopte schatten. Sinds kort kan iedereen MikMakken combineren met de jacht op vijf MikMak-geocaches, verspreid over de gemeente Oss. Dit ter ere van het vijfjarig jubileum van MikMak.  

 

“Tot voor kort was ik nog niet zo bekend met geocaching”, vertelt Nynke Stein, kartrekker van MikMak bij de Gemeente Oss. “Totdat MikMakker Evie Luijpen met het idee kwam van een MikMak-geocache. Een logische en leuke gedachte, want zwerfafval opruimen en tegelijk schatten zoeken op je telefoon, hoe gaaf is dat!” 

 

Wereldwijd netwerk 
Geocaching is een wereldwijd netwerk van slim verstopte grote en kleine ‘schatten’. De vindplaatsen staan in de app met hun GPS-coördinaten. In iedere geocache zit altijd een logboekje, waarin de vinder zijn of haar naam kan schrijven. Verder kunnen er ruilitems in zitten, of trackables, die van geocache naar geocache reizen.  

 

Vijf locaties 
De vijf splinternieuwe MikMak-geocaches bevatten alleen een logboek. Ze zijn verstopt op locaties in Dieden, Herpen, Lith, Macharen en Oss. Ze zijn te herkennen aan hun zwerfafval-gerelateerde vorm: een papieren boekje, een blikje, een bananenschil, een plastic flesje en een glazen fles.  

 

Voor iedereen 
“MikMakkers kunnen een prijs winnen als ze alle vijf de geocaches vinden”, vervolgt Nynke. “Maar ook als je geen MikMakker bent, kun je de geocaches zoeken. Het enige wat je nodig hebt, is de Geocaching-app op je telefoon. Daarin staat ook alle uitleg die je nodig hebt. Onze geocaches zijn zichtbaar in de gratis versie van de app: we willen er zo veel mogelijk ‘schattenzoekers’ mee bereiken.” 

 

Over MikMak 
MikMak is een kinderclub voor basisschoolleerlingen die zwerfafval opruimen en op die manier gaan voor een schone wereld. Ze ontvangen een gratis starterspakket, met daarin onder andere afvalknijper, emmer en veiligheidshesje om zelf zwerfafval op te ruimen. Ook ontvangen MikMakkers vier keer per jaar een clubblad met reportagens, afvalweetjes en puzzels. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan activiteiten met andere MikMakkers en is er één keer per jaar een MikMakbedankdag. Er zijn ruim 2600 MikMakkers actief Oss en in de kernen. 

Meer informatie? Klik hier