8 februari 2024

Innovatie & Duurzaamheid

Met oplossingen van EGP staat zakelijk printen op groen

Want een veranderende markt biedt ook volop kansen. Ook voor Smit. “Vroeger waren onze klanten heel erg gefocust op prijs. Immers, er werd veel geprint en gekopieerd en zeker in de grotere organisaties ging het om behoorlijke volumes. Nu is dat minder, maar bedrijven willen wel de mogelijkheid hebben om een printje of kopie te maken. Dus is het belangrijk dat de kosten/baten-verhouding goed is. Daarbij komt dat mensen zich wel bewust zijn van het feit dat het allemaal ook wel duurzamer moet en kan. Dus wordt er steeds meer gevraagd naar milieubewuste technieken en energiezuinige machines. En dat is goed nieuws voor ons, want het geeft ons de kans om het verschil te maken door onze klanten de meest efficiënte, duurzame en kostenefficiënte oplossingen te bieden.

Want de missie van Gil en zijn team is helder: de printwereld vernieuwen en verbeteren om een betere en duurzamere wereld te creëren. Iets wat ze doen, samen met de vaste partner Epson. “Mensen zullen Epson kennen als een toonaangevend en innovatief bedrijf dat haar sporen in de wereld van printing en imageoplossingen. Maar de reden dat wij hebben gekozen voor Epson is dat ze, naast dat ze een professionele kwaliteitspartner zijn, net als wij begrijpen dat we de impact van onze producten op de leefomgeving zo laag mogelijk moeten houden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Epson zet zich in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk door middel van energie-efficiënte technologieën die zorgen voor minder inktgebruik en bijvoorbeeld de verlaging van de uitstoot van machinewarmte. Maar ook het gebruik van recyclebare materialen draagt natuurlijk bij aan het milieu. Deze inzet voor duurzaamheid sluit naadloos aan bij onze eigen missie om milieubewuste printoplossingen te bieden, oplossingen die tegelijkertijd kostenbesparend zijn. Stroom verbruik is bijvoorbeeld in deze tijd steeds vaker een belangrijk onderwerp. Door slimme technieken toe te passen kan het stroom verbruik van apparatuur naar beneden. Maar ook efficiënt inktgebruik dragen bij aan lagere kosten.

Kortom, voor iedereen waarvoor het niet mogelijk of wenselijk is om papierloos door het leven te gaan bieden we hele goede alternatieven die we helemaal toe kunnen spitsen op vraag van de klant. Welke machine past het beste en wilt u dan kopen of toch liever leasen? En wat doet u met onderhoud en reparatie? Met onze jarenlange ervaring, de expertise van zowel ons eigen team als onze partner Epson en een voorliefde voor het vak hebben we op elke vraag het meest passende antwoord.