Ga terug

6 december 2019

Mertens Bouwbedrijf BV bouwt nieuw Theater aan de Parade

Mertens Bouwbedrijf BV gaat het nieuwe Theater aan de Parade bouwen. We hebben het werk vandaag voorlopig gegund. De aannemer gaat nauw samenwerken met NOAHH architecten en de rest van het ontwerpteam. Wethouder Huib van Olden: “Fijn dat we in de huidige markt twee aanbiedingen hebben mogen ontvangen. Met de keuze van Mertens Bouwbedrijf BV hebben we een kundige partij aan boord. Die het theater binnen de gestelde kaders gaat bouwen. Hiermee zetten we een belangrijke stap op weg naar een modern, maar vooral multifunctioneel Theater aan de Parade waarmee we jaren vooruit kunnen.” Mertens Bouwbedrijf BV komt uit Weert. Zij zijn verantwoordelijk voor de vernieuwing en uitbreiding van het MECC in Maastricht en Musis Sacrum in Arnhem. We kiezen ervoor om de aannemer nu al aan te haken. Daardoor kan Mertens Bouwbedrijf BV vroegtijdig adviseren over uitvoeringstechnische zaken van het ontwerp. Denk daarbij aan maakbaarheid en planning. Daarnaast bekijkt de aannemer samen met het ontwerpteam waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Nadat alle partijen het met elkaar eens zijn over het ontwerp, gaat de aannemer het nieuwe theater bouwen.

Gunnen

NOAHH architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade. In oktober hebben we 5 aannemers geselecteerd: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, Dura Vermeer divisie Bouw en Vastgoed, Mertens Bouwbedrijf BV, Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV / Kuijpers centrale projecten BV en Combinatie Visser & Smit Bouw BV / Engie Services Zuid BV. Hen is gevraagd een inschrijving te doen om het theater te bouwen. Twee aannemers hebben hierop ingeschreven. Dit waren Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV / Kuijpers centrale projecten BV en Mertens Bouwbedrijf BV. We hebben deze twee inschrijvingen beoordeeld. De inschrijving van Mertens Bouwbedrijf BV is als best passend uit deze procedure gekomen. We verwachten het werk eind december definitief te gunnen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het nieuwe theater? Of hoe het eruit komt te zien? Kijk dan op www.s-hertogenbosch.nl/theater of stuur een e-mail naar theater@s-hertogenbosch.nl.

Gerelateerd