Ga terug

22 januari 2020

Meierijstad On Stage vraagt uw medewerking

VEGHEL/SCHIJNDEL/SINT-OEDENRODE - Waarschijnlijk heeft u er in deze krant al eerdere over gelezen, maar in onze gemeente is afgelopen jaar een mooi nieuw initiatief van start gegaan: Meierijstad on Stage. Het helpt jaarlijks zo’n 1.000 leerlingen van het VMBO in onze gemeente bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst. Het verkrijgen van goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers, bij voorkeur uit onze eigen regio, wordt voor elke ondernemer een steeds groter wordende uitdaging. Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en werkgevers is dus heel belangrijk. De grootte van het bedrijf is niet belangrijk, passie voor het vak wel! Inmiddels hebben zich al zo’n 75 beroepsbeoefenaars uit onze gemeente opgegeven om deel te nemen aan het Beroepenfeest op 4 maart (Koekbouw Noordkade) en DoeDag op 17 maart. Daaronder een aantal mooie grote gerenommeerde bedrijven, maar de leerlingen van de deelnemende scholen (Fioretti College en Elde College) hebben ook veel belangstelling voor bijvoorbeeld horeca, productie, logistiek, detailhandel, woninginrichting, uiterlijke verzorging of ambachtelijk werk. Het zou dan ook heel fijn zijn als de organisatie het aantal aanmeldingen nog kan verdubbelen voor eind januari. Dat aantal is echt nodig vanwege het aantal deelnemers en gelet op het aantal grote en kleinere ondernemingen in onze de gemeente Meierijstad zou dat ook zeker moeten kunnen. Deelname is gratis. Voor meer informatie een aanmelding ga naar de website www.meierijstadonstage.nl Waar gaat het om? Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 1000 VMBO-leerlingen van het Elde College in Schijndel en Fioretti College in Veghel die meedoen aan Meierijstad On Stage staan ook dit schooljaar voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik straks kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Wilt u hen een inkijkje geven in de praktijk van uw beroep? Doe dan mee aan het VMBO Beroepenfeest en de Doe Dag. U heeft wellicht belang bij die keuze als het gaat om toekomstige medewerkers voor uw bedrijf. Enthousiasme en passie voor uw vak is belangrijker dan de grootte van uw bedrijf. Wat houdt meedoen in? Tijdens het Beroepenfeest op woensdag 4 maart 2020 in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel houdt u of een vertegenwoordiger van uw bedrijf korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in uw beroep. Op de Doe Dag op dinsdag 17 maart ontvangt u de leerlingen die er nog meer over willen weten op uw werkplek. U laat hen daar zien wat uw werk concreet inhoudt. Het aantal leerlingen en het tijdstip bepaalt u zelf. Wat krijgt u daarvoor terug?

  • U maakt kennis met geïnteresseerde leerlingen met een frisse blik op uw praktijk.

  • Tijdens de borrel na afloop van het Beroepenfeest legt u nieuwe contacten voor uw netwerk.

  • U krijgt een vermelding op meierijstadonstage.nl. Dit is een website die 1.000 jongeren en hun ouders, maar even zoveel geïnteresseerden bezoeken als voorbereiding op het Beroepenfeest.

Neemt u de uitnodiging aan? U kunt zich opgeven via www.meierijstadonstage.nl. Wacht niet te lang want de scholieren zijn al begonnen met hun oriëntatie. Kijk voor een korte videoboodschap over dit project op: https://youtu.be/9Nsn7yoUwMQ Voor meer informatie: www.meierijstadonstage.nl of extra info naar mail@meierijstadonstage.nl Projectleider Jack Monde: 0622521723

Gerelateerd