Partner

21 december 2020

Lifestyle

Leuke dingen om te doen nu je thuis moet blijven tijdens de kerstvakantie

Zoals we allemaal weten wordt onze vrijheid beperkt door de coronapandemie. De kerstvakantie van 2020 staat daarom dus ook geheel in het teken van thuisblijven. Maar maak je geen zorgen dat je je gaat vervelen. Wij hebben een lijstje met leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie en deze zijn geheel binnen het thuisblijfadvies.

Bak een cake of taart

Koop de juiste ingrediënten of bestel deze online en laat ze thuisbezorgen, stroop je mouwen op voor het kliedergevaar en bak een heerlijke taart of cake. Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar binnen de maatregelen mag je dit ook met een vriend(in) of je gezin doen. Heerlijk om zelf op te eten of breng eens een stukje naar je buren of de mensen in jouw straat. Een klein gebaar kan een grote reactie opwekken.

Zing mee met je eigen privé karaoke

Ook dit kun je alleen of samen met een vriend(in) of je gezin doen. Zet de muziek aan, pak een borstel, afstandsbediening, shampoofles, garde of wat dan ook dat kan fungeren als microfoon en ga helemaal uit je dak. Misschien is het wel handig om even een briefje in de bus te doen bij de buren voor eventueel geluidsoverlast ;).

Speel een spelletjesmarathon

Eindelijk tijd voor quality time. Trommel je gezin of wat vrienden op (denk wel aan de regels) voor een spelletjes marathon. Trek alle spelletjes uit de kast, zet wat lekkers op tafel en een leuke tijd is gegarandeerd. Kun jij een beetje tegen je verlies?

Neem een bad, nu heb je er eindelijk de tijd voor

Heb je behoefte aan me time? Neem dan eens lekker de tijd om een bad te nemen. Dat kan natuurlijk op de gebruikelijke manier, maar dit kun je ook uitbouwen tot een luxe spa. Gebruik je favoriete bad olie, steek lekkere kaarsjes aan, zet je laptop op de badrand (pas daar wel mee op!), pak een wijntje en ga heerlijk relaxed liggen.
Nu we het toch over me time hebben, denk eens aan een hele spa dag. Geef jezelf een pedicure en een manicure, gebruik een lekker gezichtsmasker en sluit dit alles af met een heerlijke body lotion.

Knutselen. Nee, dat is niet alleen voor kinderen

Voor de creatievere onder ons, ga lekker knutselen. Maak een prachtig kerststukje met je favoriete kleuren. Heb je geen inspiratie? Bekijk dan ons artikel over de kersttrends van 2020.

Blader je oude fotoboeken eens door

Haal die oude fotoboeken maar eens van de zolder af, blaas het stof eraf en haal je oude herinneringen eens terug. Gegarandeerd dat je dingen tegenkomt die je eigenlijk vergeten was.