10 mei 2023

Kom naar de Dag van de Techniek op vrijdag 9 juni

Op vrijdag 9 juni is de Dag van de Techniek in Waalwijk. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur kan iedereen met interesse in techniek langskomen op de “Ontdek techniek markt”. Bezoekers maken laagdrempelig kennis met verschillende technische bedrijven in Waalwijk. Ook komen ze meer te weten over werken in de techniek. De markt vindt plaats op het terrein van Lightronics, Spuiweg 19 in Waalwijk.

Programma
Tijdens de Dag van de Techniek maak je kennis met alles rondom techniek. Je neemt een kijkje in de keuken van meer dan twintig technische bedrijven uit Waalwijk! Wat doen deze bedrijven en welke leuke beroepen zijn er? De markt is voor iedereen die techniek fantastisch vindt of er graag meer over wil weten. Van jong tot oud. Van hobbyist tot expert. Van werkzoeker tot zij-instromer. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Wethouder Frank Spierings juicht de Dag van de Techniek toe: “Zonder technologie zouden we terugkeren naar een tijdperk van beperkingen en onmogelijkheden. Techniek is de motor die onze vooruitgang aandrijft en ons de vrijheid geeft om onze grenzen te verleggen. In Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik hebben we schitterende technische bedrijven. Die bedrijven hebben natuurlijk wel goede mensen nodig. Ben jij nieuwsgierig naar techniek? Dan zie ik jou graag terug op de Dag van de Techniek!”

Ontdek jouw toekomst
Door techniek kan je alles! Denk eens aan de spullen die je zelf hebt, zoals je smartphone, iPad en PlayStation. Maar techniek is ook nodig voor het maken van gebouwen, auto’s, wegen en sportvelden. Het bestaat allemaal omdat er mensen zijn die van techniek hun beroep hebben gemaakt. Wil jij ook werken in een technisch beroep? Of je nu geïnteresseerd bent in techniek op het gebied van energie, gezondheid, transport of iets anders, er is voor iedereen iets interessants te beleven.

Over de Dag van de Techniek
De Dag van de Techniek is een jaarlijks terugkerende dag die in het teken staat van werken in de techniek. De dag richt zich op basis- en middelbaar onderwijs, zij-instromers en inwoners die interesse hebben in werken in de techniek. De Dag van de Techniek is een initiatief van de gemeente Waalwijk en Midpoint Brabant en wordt georganiseerd door lokale bedrijven.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Dag van de Techniek of de deelnemende bedrijven? Ga naar www.waalwijk.nl/dagvandetechniek.