4 december 2023

blogLifestyleTraining & Opleiding

"Klassens Tid" = geheim van geluk?!

Op Deense scholen plannen leerlingen en leraren elke week tijd in om met elkaar te praten. Niet over school, maar over elkaar, over hun leven 🙌.

Ze noemen dit ‘Klassens Tid’. Elke dag een moment van gelijkheid, iedereen is zichzelf, iedereen doet mee.

De impact hiervan gaat veel verder dan het klaslokaal; het staat aan de basis en weerspiegelt feitelijk de Deense manier van leven. Daarin staat kwaliteit boven haast, omdat de Denen geloven dat échte rijkdom met name te vinden is in menselijke verbindingen 🤝.

Al vanaf je ‘Klassens tid’ leren de Denen waarderen hoe kostbaar ongehaaste momenten en diepgaande gesprekken zijn. En dat geluk niet alleen draait om individuele successen, maar ook om de waarde van oprechte verbindingen en het delen van verhalen 🌺.

Dit is overigens ook een van de redenen waarom Denemarken zo ontzettend veel zakelijke netwerkgroepen heeft - als ‘netwerk director’ van het Deense F5 heb ik daar zelf een aantal jaren in mogen meedraaien en ervaren hoe men tegen ‘samen delen, samen leren’ aankijkt. Enorm inspirerend 💪👍!

De verkiezingsuitslag in NL is duidelijk; we zoeken ook hier in ons kleine landje naar een nieuwe richting. Wellicht een mooi moment om dit Deense idee ook in Nederland te omarmen? Om wat meer “Klassens tid" in ons dagelijks leven te integreren?

En niet alleen op school, maar ook thuis en op het werk. Of het nu gaat om een koffiemoment met een collega of een diepgaand gesprek met een vriend, probeer dagelijks ruimte te maken voor echte gesprekken, voor echte verbinding.

Samen 'de meerwaarde van menselijkheid' ontdekken, hoe mooi is dát? 🌟

Als voormalig CEO van McDonald's Nederland en internationaal serie-ondernemer helpt en adviseert René Savelberg ondernemers en managers bij het ontwikkelen en organiseren van hun groei. Hij geeft hierover ook presentaties en ‘Groeikracht’-sessies en heeft het #1 managementboek ‘Het Geheim van Groeikracht’ hierover geschreven, waarvan de engelstalige versie sinds 1 januari 2023 wereldwijd wordt verkocht als ‘The secret of BIG’.

Meer informatie over René op https://www.linkedin.com/in/rsavelberg/ - hij is te bereiken via rsavelberg@mcsense.nl of +31 6 199 787 04