Ga terug

9 oktober 2019

Kindcentrum Meerlaer wint Toegankelijkheidsprijs

Kindcentrum Meerlaer is de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2019. Dit is een prijs voor de organisatie, activiteit of het bedrijf dat het best toegankelijk, bereikbaar en/of gebruiksvriendelijk is. Ook voor mensen met fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen.

Drie genomineerden

Een vakjury boog zich de afgelopen tijd over 92 aanmeldingen. Tijdens de finale gisterenavond werden eerst drie genomineerden bekend:

  • Boxing boldy - Leon Pijnenburg

  • Aannemingsbedrijf Roy Verstegen – Roy Verstegen

  • Kindcentrum Meerlaer – Anita van Heusden

De drie genomineerden proberen om iedereen als gelijke mensen te zien. Ondanks de verschillen tussen mensen. Ze gaan daarbij uit van de talenten en kracht van mensen. Ook als er sprake is van een beperking. Ze laten geen kansen onbenut en zetten zich vol overgave in om dingen mogelijk te maken. Wat ze doen, wordt door veel mensen positief ontvangen.

En de winnaar is…

Uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn. Kindcentrum Meerlaer ontving een wisseltrofee en cheque ter waarde van €3000,-. uit handen van wethouder Kâhya. Wethouder Kâhya: “Het is een mooi voorbeeld van inclusie (kinderen met en zonder beperkingen). En een stimulans voor anderen. De Meerlaer zorgt dat kinderen elkaar al op jonge leeftijd ’gewoon’ gaan vinden. Ze leren omgaan met onderlinge verschillen en overeenkomsten. Wat het kindcentrum doet, lijkt vanzelfsprekend, maar is het zeker niet. Ze dragen bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan en mag doen. Dat begint bij onze kinderen. Zij maken het verschil in de toekomst.”

Ondertekening manifest

Wethouder Kâhya en het Gehandicapten Platform ‘s-Hertogenbosch tekenden ook het VNG manifest ‘Iedereen doet mee’. Hiermee onderschrijven we dat we een echte inclusieve gemeente zijn. Voor mensen met en zonder handicap, beperking of kwetsbaarheid.

Meer weten?

Zet je ook in voor Toegankelijkheid. Wie weet win jij dan de Toegankelijkheidsprijs in 2020. Meer info staat op www.s-hertogenbosch.nl/toegankelijkheidsprijs

Gerelateerd