Ga terug

16 oktober 2018

Kerst bij kaarslicht in authentiek Heusden Vesting

Christmas by Candlelight viert vijftiende editie

Heusden, 16 oktober 2018 – Je ziet het nu al voor je… Alles in het pittoreske Heusden ademt de sfeer die zo goed past bij kerst. De Middeleeuwse straatjes, de historische panden, de vele authentieke winkeltjes, de gezellige horeca; het is de perfecte plek voor een van de liefste en mooiste kerstmarkten van Nederland. Kraampjes bij kaarslicht, een paardentram, overal kerstzang, vuurkorven, foodtrucks en glühwein. Vrijdag 14 december en zaterdag 15 december is het zover. Nederland op zijn mooist, in kerstsfeer.

Het is de vijftiende editie van Christmas by Candlelight in Heusden en de organisatie zet vol in op de sterke punten die het stadje kenmerken. De knusse sfeer die Heusden zo eigen is, het prachtige decor, de passie van de ondernemers. Het kaarslicht, de vuurkorven en de kerstzang doen de rest. In Heusden beleef je kerst zoals het bedoeld is.

De organisatie is nog in volle gang, maar het is duidelijk dat het een pracht kerst wordt. Tal van kramen uit binnen- en buitenland verzorgen een geweldig aanbod aan woon-, lifestyle- en brocantewaar. Sfeervolle foodtrucks bieden lekkernijen van poffertjes tot biologische stamppotten en van pulled chicken tot dampende soepen. De schilderachtige straten en steegjes zijn gevuld met levendig straattheater en kerstmuziek. Koren variërend van drie tot veertig personen zingen de mooiste christmas carols. En de paardentram rijdt bezoekers voor slechts €1,- in stijl van de (gratis) parkeerplaats naar het centrum. Niet alleen leuk, maar ook heel handig als je met de auto komt.

Als kers op de taart is er dit jaar een bezinningspleintje met prachtige wensboom. Alle bezoekers kunnen gedurende de markt een lichtje in de boom hangen en een kerstwens - voor zichzelf of iemand anders - opschrijven. Op zaterdagavond laat de Winterfee de mooiste kerstwens uitkomen.

De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 14 december van 14 tot 22 uur en op zaterdag 15 december van 14 tot 20 uur. Wees welkom!

Over Heusden

Heusden is een stadje dat dateert uit de vroege Middeleeuwen en – na harde klappen in de Tweede Wereld Oorlog - in oorspronkelijke staat is hersteld. Daarvoor ontving de stad in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs. Heusden telt maar liefst 134 (rijks)monumenten. Het is alsof je in een schilderij rondloopt. Toch is Heusden bepaald geen openluchtmuseum. Het is weliswaar een klein maar ook zeer levendig stadje. Tal van bezoekers komen naar de vesting om te genieten van de keur aan goede restaurants, gezellige terrasjes en unieke verzameling van mooie winkels en kunstgaleries. Bijzonder zijn ook de vestingwerken die in de zestiende en zeventiende eeuw zijn aangelegd. Heusden ligt bovendien aan de Maas en heeft naast twee jachthavens een oorspronkelijke stadshaven. Dit zorgt voor volop watersporttoerisme. Ook veel wandelaars en fietsers weten de stad te vinden.

Zie ook: www.heusdenvesting.nlwww.hbtheusden.nl/vesting-heusden.

Gerelateerd