12 mei 2023

Leisure & CultuurLifestyle

Kaartverkoop nieuw theater van start met vertrouwde gezichten

Op 22 mei start, voor het reguliere publiek, de kaartverkoop van theaterseizoen ’23 – ’24 in het gloednieuwe Theater aan de Parade. De exclusieve voorverkoop, speciaal voor vrienden, start aanstaande maandag 15 mei. Meer dan 60 bekende namen en titels als Youp van ’t Hek, Peter Pannekoek, Alex Klaasen, Nederlands Dans Theater, Simone Kleinsma, Mamma Mia, Ellen ten Damme, Jezus Christ Superstar, Richard Groenendijk en velen anderen, zullen te zien zijn in Den Bosch. Vanwege de verbouwing heeft Den Bosch deze grote namen 2,5 jaar moeten missen. Theater aan de Parade wil het publiek graag deze vertrouwde gezichten ‘teruggeven’ als primeur. Na de zomer wordt de rest van het veelzijdige programma bekendgemaakt.

Cabaret, show, musical 
‘Nieuw theater, vertrouwde gezichten’. Op 22 mei start de kaartverkoop voor de eerste 60 grote namen, voornamelijk cabaret, show en musical. Youp van ’t Hek en Bert Visscher staan voor het laatst op de planken. Alex Klaasen, Christel de Laat, van der Laan en Woe, Richard Groenendijk en Henry van Loon keren terug naar Den Bosch. Musicalhits Mamma Mia, Jezus Christ Superstar en Rapunzel de Musical mogen niet ontbreken in de gloednieuwe grote zaal, die is omgedoopt tot de Casinozaal. Het belooft één groot feest van herkenning te worden!

Muziek, toneel, stand-up comedy en dans
Naast cabaret, show en musical staat theaterseizoen ’23 – ’24 ook vol met toneel, muziek en dans. Na de zomer zal Theater aan de Parade ook deze verrassende programmering bekend maken.

Testfase nieuw theater
Theater aan de Parade opent op 8 december haar deuren voor het publiek. Dan start de zogeheten ‘testfase’. Tijdens de testfase gaat Theater aan de Parade alles uitproberen, van de discobal tot de bitterbal en de bubbels. Ze willen er zeker van zijn dat alles werkt zoals het hoort en dat het theaterbezoek perfect is en iedereen met kippenvel en rode wangen naar huis gaat.

Opening nieuw theater
De officiële opening van het nieuwe theater vindt begin maart plaats. Theater aan de Parade is op dit moment druk bezig met het samenstellen van het programma van dit openingsfestival. Verwacht één groot feest voor zowel het Bossche publiek als genodigden.

Vrienden
Vrienden van Theater aan de Parade hebben een streepje voor. Zij hebben de gelegenheid om in de voorverkoop, vanaf aanstaande maandag 15 mei, kaarten te bestellen voor het nieuwe theater. Daarnaast steunen de vrienden bijzondere culturele en maatschappelijke projecten, ontvangen ze uitnodigingen voor speciale vriendenactiviteiten én zijn ze als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het nieuwe theater. Meer informatie over het vriendenprogramma is te vinden op www.theateraandeparade.nl/vriend.