26 juni 2023

Lifestyle

Inwoners van Steenbergen kamperen deze zomer weer samen op de zelf georganiseerde Buurtcamping

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen én dit jaar ook weer in Steenbergen.  

Wat is de Buurtcamping?  
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Een heerlijke mini-vakantie in eigen buurt, inclusief maaltijden en tal van activiteiten! Iedereen uit Steenbergen is welkom. Afkomst, religie, status... het doet er niet toe. Hoe meer diversiteit, hoe beter! Samen eten en deelnemen aan activiteiten is dé manier om elkaar als wijkgenoten te leren kennen. 

 

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.  

 

Dennis Kulik over de Buurtcamping in Steenbergen:
‘Na groot succes van de Buurtcamping 2022 zijn we druk bezig aan onze tweede editie van de Buurtcamping in Steenbergen, daarbij kunnen we veel hulp bij gebruiken van vrijwilligers. Ben jij die vrijwilliger en wil jij ons helpen meld je dan gauw aan! Maar zonder kampeerders geen Buurtcamping dus koop nu gauw je tickets  en dan zien wij jullie op de Buurtcamping De breede watergang in steenbergen.’ 

 

Kampeerplek reserveren of je aanmelden als vrijwilliger? 
Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Steenbergen zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt of om te komen kamperen.  

 

Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan hier: https://debuurtcamping.nl/campings/steenbergen-de-breede-watergang/