23 december 2021

LifestyleInnovatie & DuurzaamheidVastgoed

IKEA FOR BUSINESS EINDHOVEN

JOUW BEDRIJF, JOUW WERKRUIMTE, JOUW MANIER

Onze visie
We hebben een passie voor het leven thuis en interieur. Onze cultuur is ontstaan vanuit enthousiasme, saamhorigheid en een ‘hands-on mentaliteit’. We zijn optimisten en voortdurend op zoek naar nieuwe en betere manieren om dingen te doen. Van het ontwerp van een schommelstoel die in een platte verpakking past, tot het aanbieden van ledlampen die voor iedereen betaalbaar zijn. Onze visie is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen - voor klanten en bedrijven, maar ook voor onze medewerkers en de mensen die bij onze leveranciers werken. Deze visie gaat verder dan interieur en woninginrichting. We willen dat ons bedrijf een positieve impact heeft op de wereld - van de communities waar we onze materialen kopen, tot de manier waarop onze producten, onze klanten helpen om een duurzamer leven te leiden. Al onze producten zijn ontworpen volgens de ‘Democratic Design’ principes. Dat betekent dat we producten maken met een prachtig ontwerp, goede functies, die duurzaam zijn, van goede kwaliteit én tegen een lage prijs beschikbaar zijn. Dat noemen we ‘Democratisch Design’, omdat we geloven dat goede woninginrichting er voor iedereen is.

‘‘We hebben een passie voor het leven thuis en interieur’’

Duurzaamheid
IKEA is een groot bedrijf en heeft de verantwoordelijkheid zich in te zetten voor duurzaamheid. Dit doen we primair door klanten te inspireren en in staat te stellen om duurzame keuzes te maken. Zo verkopen we producten die gemaakt zijn van natuurlijke of gerecyclede materialen, zoals producten gemaakt van 100% duurzaam katoen, hout, bamboe of gerecyclede petflessen. Ook verkopen we producten die klanten helpen in het besparen (of opwekken) van energie en water. Denk aan waterbesparende kranen, zonnepanelen of inductiekookplaten. Meer dan 5.000 producten van IKEA zijn een duurzame keuze. IKEA stapt over op een circulaire bedrijfsvoering, waarbij we de levensduur van producten en materialen verlengen en grondstoffen op een slimmere manier gebruiken. In 2030 maken we alle IKEA producten van hernieuwbare of gerecyclede materialen. Deze producten zijn zo ontworpen dat ze na gebruik een nieuwe functie kunnen krijgen, kunnen worden gerepareerd, hergebruikt, doorverkocht of gerecycled. We weten uit ons onderzoek dat mensen openstaan voor het delen, repareren en tweedehands verkopen of kopen van producten. We weten ook dat gemak essentieel is om dit soort mogelijkheden succesvol te maken. Door circulaire services aan te bieden, zoals de Meubel inruilservice en de matrasretour- en recycleservice, verbeteren we de klantervaring én stimuleren we duurzame consumptie. We streven ernaar geen enkel bruikbaar product verloren te laten gaan en klanten bewust te maken van de mogelijkheid om meubels te repareren, te upgraden en een tweede leven te geven.

“Furniture as a service”

In Eindhoven loopt nu een pilotproject “Furniture as a service”. Wij verhuren ons meubilair en kopen het terug na de huurperiode om weer te verkopen in onze Circulair Hub.

IKEA for Business Eindhoven helpt je graag verder
Wij inspireren en ondersteunen je bij het realiseren van jouw doelen en wensen. Vanuit IKEA coördineren wij uw design, stellen een gedetailleerde offerte op, helpen bij het bestellen van de levering, bezorging, montage en inrichting die nodig zijn voor je project.”Je hebt een persoonlijk contactpersoon als aanspreekpunt maar een heel team dat meedenkt. Wij staan natuurlijk ook klaar om je te helpen bij uw normale, dagelijks orderproces. Ook bieden wij een Digitaal Partner Portaal aan. Wij werken samen met vastgoedontwikkelaars, restaurants, kinderopvang, Bed & Breakfasts, kappers, kantoren etc. Met ons Business team ben je gegarandeerd van een vloeiend proces.Bij IKEA vind je alles onder een dak.

Interieuradvies op maat
Een volledig interieur ontworpen op basis van jouw smaak en behoeften door één van onze interieur designers. Ook dat nemen wij uit handen voor je. Met dit pakket krijg je een compleet interieuradvies op maat. Denk hierbij aan inrichting, bijpassende meubels, stijladvies en een lichtplan.