27 september 2022

Het Autisme Café ontvangt waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Op 26 september werd er voor de vijfde keer de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt. Dorien van Rooij, Frank Loermans en Fred Pennings van het Autisme Café ontvingen de prijs uit handen van wethouder Compagne.

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, geaardheid of religie mee kan doen. Daarom is de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, wil de gemeente op deze bijzondere manier graag in het zonnetje zetten.

Over de prijswinnaar
Het Autisme Café in het Pieter Brueghelhuis in Veghel is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme (of vermoeden van) en hun netwerk. Bij het Autisme Café kunnen bezoekers elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er moet niks en die ongedwongenheid is met name voor deze doelgroep van groot belang. De avonden zijn met name bedoeld voor inwoners van Meierijstad maar er nemen ook mensen deel uit andere gemeenten. Ze “controleren” aan de deur niet op woonplaats. De insteek is vooral het ontmoeten van anderen op een gezellige, ongedwongen en laagdrempelige manier. Over het algemeen is de invulling van de avonden vrij, bezoekers zijn vrij zijn om een spelletje te spelen met elkaar, wat te kletsen of desgewenst een andere activiteit te ondernemen. Gemiddeld worden de avonden bezocht tussen de 20 en 30 personen.

Dorien is als eerste vrijwilligster verbonden aan het Autisme Café, later is daar Frank nog bij gekomen en recent is ook Fred aangesloten. De prijs wordt uitgereikt aan Dorien van Rooij, Frank Loermans en Fred Pennings. Naast de vrijwilligers nemen er 3 organisaties gezamenlijk deel aan het Autisme Café, namelijk: ONS Welzijn, Welzijn de Meierij en MEE De Meent Groep.