2 juli 2020

Sport

HEROES DEN BOSCH

TOPSPORT, ENTERTAINMENT & BUSINESS!

We entertain people! Dat is het credo waar bij Heroes Den Bosch, professioneel basketballclub uit ‘s-Hertogenbosch, met volle overgave naar geleefd wordt. Vanuit thuishaven Maaspoort Sports & Events worden wekelijks duizenden basketballliefhebbers vermaakt met driepunters, muziek, dance acts en dunks. Dit doet de club al sinds 1952, toen het als Eerste Bossche Basketball Club (EBBC) werd opgericht.

Keuze voor continuïteit
In de bijna zeventig jaar dat de club inmiddels bestaat heeft het door sponsoring vele naamsveranderingen ondergaan. In 2019 koos de club voor continuïteit: eigen naam, identiteit en clubkleuren. De naam Heroes Den Bosch eert niet alleen het roemruchte verleden en de vele basketball helden die de club heeft voortgebracht, het kenmerkt ook de ambitie om in de toekomst nog veel meer iconen tot wasdom te laten komen. Het mooie rood en blauw van Heroes verwijzen naar de gloriejaren die het Bossche basketball kende in de Nashua (blauw) en EiffelTowers (rood) tijdperken.

**Op weg naar... een kampioenschap?
**Heroes Den Bosch heeft liefst zestien landstitels op haar naam staan en is daarmee recordkampioen van Nederland. Behalve landstitels werden er ook zeven nationale bekers en twee supercups in de wacht gesleept. Een bijzonder roemrijk verleden dus, maar ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Sinds sportmarketeer en topondernemer Bob van Oosterhout de club overnam in 2016, zit de club in de lift, zowel op commercieel, organisatorisch als sportief vlak. Mede daardoor liet het team van head coach Jean-Marc Jaumin afgelopen seizoen bij vlagen uitstekend spel zien en was het op weg naar iets moois, misschien wel het kampioenschap, toen het coronavirus roet in het eten gooide.

Uitzonderlijk business platform
Maar behalve recordkampioen is Heroes Den Bosch ook trots gastheer van een uitzonderlijk business platform binnen de Nederlandse topsport met een breed scala van 140 bedrijven. De toegankelijke, informele business club is een platform dat de dynamische wereld van het basketball gebruikt om netwerken te bouwen, duurzame zakelijke relaties aan te gaan en te inspireren. Heroes Den Bosch is dan ook dé plek voor elke ondernemer die business, topsport en entertainment wil combineren in een bijzondere omgeving.

Niet alleen rondom wedstrijden, maar ook bij exclusieve events biedt de business club van Heroes Den Bosch ondernemers een mooi podium voor marketingacties waarmee de naams-bekendheid bij de juiste doelgroep voor het bedrijf vergroot kan worden. Zo werden er afgelopen seizoen bijvoorbeeld creatieve sponsoractivaties uitgerold voor premium partners als The Rent Company (clinics en fantribunes voor middelbare scholieren) en Van Wijnen (Bossche Buurt Basketball voor jeugd uit de Bossche wijken). Er zijn ontzettend veel mogelijkheden bij de club, waar innovatie een belangrijke pijler is.

Steun voor zwaar getroffen ondernemers
Dat blijkt ook uit de verschillende initiatieven die Heroes Den Bosch in huidige complexe tijd tentoonspreidt om samen met partners, fans en andere basketballliefhebbers de corona periode goed door te komen. Eén initiatief springt er echt uit. Heroes Den Bosch is van mening dat iedereen de mogelijkheid zou moeten hebben om een avondje topbasketball en entertainment in de Maaspoort te beleven. Dit standpunt zet de club kracht bij door na de zomer, wanneer de competitie ogenschijnlijk weer ‘gewoon’ van start gaat, 25 nieuwe Business Club leden te verwelkomen op de tribune.

Dat veel bedrijven in financieel zwaar weer verkeren door de gevolgen van de coronapandemie behoeft geen verdere uitleg. Clubeigenaar Bob van Oosterhout ziet dat veel hardwerkende ondernemers dientengevolge noodgedwongen moeten bezuinigen en dit vaak doen op marketingvlak. “Zonde,” vindt hij. Als ondernemer weet Van Oosterhout hoe waardevol het opbouwen van een zakelijk netwerk is en dat het bijwonen van een avondje Heroes hiervoor de perfecte gelegenheid vormt. Bovendien zorgt sport kijken voor de nodige ontspanning, die eveneens hard nodig is om ondertussen keihard door te kunnen met ondernemen.

Om bedrijven die écht zwaar getroffen zijn de helpende hand te bieden, stelt de club daarom 25 x 2 stoelen op haar business tribune beschikbaar. Ondernemers bepalen zelf hoeveel zij de stoelen waard vinden of wat ze kunnen missen. “En ja; dat zou dus ook één euro, een vliegticket voor een Amerikaanse speler of een doos worstenbroodjes kunnen zijn”, zegt Van Oosterhout met een knipoog. “Het gaat er simpelweg om dat we een gebaar maken naar ondernemers voor wie in deze tijd een positieve meevaller meer dan welkom is.”

Aanmelden
Iedereen kan een bedrijf voordragen voor een business club lidmaatschap. De volgende stappen zien hiervoor van toepassing:
1. 1. Vul het formulier om een bedrijf te helpen in.
2. De club neemt persoonlijk contact op met de geselecteerde ondernemers.

Een werkgroep van Heroes Den Bosch maakt een juiste afweging.

Interesse in de mogelijkheden van Heroes’ business club? Neem dan contact op met Eric Nooijen (commercieel manager) via bc@heroesdenbosch.com of +31 (0)6 11 728 728

Gerelateerd