21 juli 2023

Retail & Marketing

GXO en HEINEKEN tekenen meerjarige serviceovereenkomst in het Verenig Koninkrijk

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), 's werelds grootste pure-play contractlogistieke dienstverlener, heeft vandaag aangekondigd dat het een meerjarige overeenkomst heeft getekend met HEINEKEN, een van 's werelds grootste brouwerijen, om zijn magazijn-, distributie- en secundair transportnetwerk te blijven exploiteren naar winkels en groothandels in het Verenigd Koninkrijk, evenals exclusief naar HEINEKEN's volledige Britse pub-landgoed - Star Pubs & Bars. Dit netwerk beheert meer dan 500.000 leveringen per jaar aan meer dan 8.000 klanten van productiepunt tot retail- en groothandelslevering.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met HEINEKEN voort te zetten en kijken uit naar een mooie toekomst samen", aldus Richard Cawston, President, Europe, GXO. "In de afgelopen twee jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het transformeren van onze activiteiten en ons leveringsnetwerk om het eenvoudiger, sterker, efficiënter en duurzamer te maken. Samen zullen we blijven investeren in het verbeteren van de efficiëntie en service om de verwachte groei van HEINEKEN te ondersteunen. Het is een geweldige samenwerking voor ons, onze teamleden en de pubindustrie in het Verenigd Koninkrijk."

"We hebben nauw samengewerkt met een ervaren partner in GXO bij het ontwikkelen van een meerjarig investerings- en transformatieprogramma om ervoor te zorgen dat het netwerk klaar is voor de toekomst", aldus Boudewijn Haarsma, Managing Director, HEINEKEN UK. "Ons gezamenlijke plan, dat zich richt op het investeren in het moderniseren van het netwerk, ondersteunt onze service aan klanten en onze toewijding aan continue verbetering en duurzaamheid."

GXO exploiteert een van de meest uitgebreide en complexe opslag- en transportleveringsnetwerken voor veel van de toonaangevende voedsel-, drank- en supermarktmerken in het Verenigd Koninkrijk. Het operationele netwerk van GXO voor HEINEKEN, het toonaangevende bier-, cider- en pubbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, omvat vier regionale distributiecentra, 18 lokale bezorgplatforms en transitdepots, meer dan 400 voertuigen en heeft meer dan 1.500 teamleden in dienst. Als marktleider in ESG-oplossingen heeft GXO de transittijden verkort en de CO2-uitstoot voor dit netwerk verlaagd door verbeterde leveringsschema's en investeringen in geavanceerde technologie.

Over GXO Logistics
GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is 's werelds grootste pure-play contractlogistieke dienstverlener en profiteert van de snelle groei van e-commerce, automatisering en outsourcing. GXO zet zich in voor het bieden van een gevarieerde werkplek van wereldklasse voor meer dan 130.000 teamleden in meer dan 970 faciliteiten met een totaal van ongeveer 200 miljoen vierkante voet. Het bedrijf werkt samen met 's werelds toonaangevende blue-chipbedrijven om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain- en e-commerceoplossingen, op schaal en met snelheid. Het hoofdkantoor van GXO bevindt zich in Greenwich, Connecticut, VS. Bezoek GXO.com voor meer informatie en maak verbinding met GXO op LinkedIn Twitter , Facebook Instagram en YouTube 

Over HEINEKEN UK
HEINEKEN, met hoofdkantoor in Edinburgh, is de toonaangevende pub-, cider- en bierbusiness in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf bezit ongeveer 2.400 pubs als onderdeel van zijn Star Pubs & Bars-activiteiten en heeft ongeveer 2.100 mensen in dienst. Het heeft bieren geproduceerd van zijn brouwerijen in Manchester, Tadcaster en Londen en ciders van zijn ciderie en molen in Herefordshire. Het ongeëvenaarde merkenportfolio omvat Heineken® 0.0, Heineken®, Foster's, Strongbow, Cruzcampo, John Smith's, Inch's Cider, Amstel, Birra Moretti en Old Mout, ondersteund door een volledig assortiment niche- en speciale merken. Het is ook eigenaar van Beavertown en Brixton Brewery.