Ga terug

10 april 2018

Food (agri)Leisure & Cultuur

Grote chefs en grote wijnen bij Zout&Citroen tijdens eenmalig diner 'When east meets west'

Topchefs brengen een ode aan de verfijnde Franse en krachtige Oosterse keuken

Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef Bram Helleman en gastvrouw Patricia organiseren een uniek en eenmalig diner: When east meets west. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman de keuken in om een 8-gangen diner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten. De gerechten worden begeleid door speciale big bottle wijnen van Wijnkooperij de Lange B.V.

Sterrenchefs Pascal Jalhay was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken. Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse  verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur.

Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant".

Big bottles Samen serveren deze drie topchefs tijdens dit evenement een 8 gangenmenu, begeleid door prachtige big bottle wijnen. Soenil Bahadoer: "Ik kijk er enorm naar uit om met Bram en Pascal de keuken in te duiken en allemaal onze eigen draai te geven aan het thema When east meets west. Dit thema is ons alledrie op het lijf geschreven, de gasten weten niet wat ze gaan meemaken."

Menu 8-gangen €110,- p.p., menu 8-gangen all-in € 190,- p.p. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met Zout&Citroen via 0162-450806 / info@zoutencitroen.nl of via https://wwc.resengo.com/restaurant_zout_en_citroen_oosterhout

Voor meer info zie www.zoutencitroen.nl

Gerelateerd