13 oktober 2022

Innovatie & Duurzaamheid

Grootste ADAPTO-shuttlesysteem in Europa in gebruik bij Arrow Electronics

Vanderlande heeft het grootste ADAPTO-systeem in Europa gerealiseerd in een nieuw distributiecentrum (DC) in Venlo. Dit AS/RS (automated storage and retrieval) shuttlesysteem staat in het ultramoderne DC van Arrow Electronics dat deze zomer is geopend.

Het DC is een van de grootste DC’s van het bedrijf wereldwijd en heeft een breed assortiment aan technologische producten op voorraad voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Denk hierbij aan halfgeleiders, passieve en elektromechanische componenten, connectoren, integreerbare oplossingen en oplossingen voor componentprogrammering. Arrow heeft geïnvesteerd in de nieuwste technologieën op het gebied van logistiek en infrastructuur om klanten en leveranciers nog sneller van dienst te kunnen zijn.

Dankzij zijn flexibiliteit en compacte infrastructuur is het ADAPTO-systeem van Vanderlande de kern van hun logistieke systeem. Zogenoemde ‘fast runners’ bevinden zich op specifieke locaties in het DC en het ADAPTO shuttlesysteem bedient moeiteloos bakken van verschillende hoogtes, waardoor orders snel en soepel worden opgevolgd. Daarnaast is een ergonomische werkplek voor operators belangrijk voor deze klant. Daarom zijn er proefopstellingen van werkstations gebouwd die eerst door personeel van Arrow zijn getest op comfort, voordat ze in het DC in gebruik zijn genomen.

"We zijn erg trots op de meest ambitieuze en grootste implementatie van ons ADAPTO-systeem in Europa tot nu toe," zegt Terry Verkuijlen, Executive Vice President Warehouse Solutions Vanderlande. "Arrow heeft niet alleen voor ons gekozen omdat het bedrijf onder de indruk was van onze innovatieve technologieën, maar ook omdat wij ons erop toeleggen samen te ontwikkelen. Het is ons doel om samen te blijven optimaliseren."