Ga terug

9 april 2020

Gratis bloemenmengsel voor inwoners in strijd tegen eikenprocessierups

Inwoners van de gemeente Zundert kunnen vanaf donderdag 9 april gratis zakjes bloemenmengsel afhalen. Dit mengsel is zo samengesteld dat het natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekt. Door het mengsel in te zaaien, helpen inwoners mee aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups én dragen ze bij aan de biodiversiteit in de gemeente.

We verzoeken u dringend om niet speciaal voor de bloemenmengsels de deur uit te gaan, maar deze mee te nemen als u toch op één van de uitgiftepunten moet zijn.

Afhaalpunten
Initiatiefnemers van de verspreiding zijn Treeport, gemeente Zundert, ZLTO en Fruitport. Hierbij worden zij ondersteund door ondernemers waar het bloemenmengsel is af te halen, dit zijn: de Coop van Bedaf in Achtmaal, Bakkerij Joost Douenburg in Klein Zundert, PLUS Van Eekelen in Rijsbergen, Total Maalbergen in Wernhout en de Bruna in Zundert.

Hoe zaait u het mengsel in?

Maak een eigen bloemenweide van 5 vierkante meter. Zaai het zaad na het afhalen zo snel mogelijk in de voortuin. Dit mengsel is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar maakt ook de omgeving een stuk mooier. Een mooie vorm of bijzondere combinatie maken met andere buurtbewoners is natuurlijk óók mogelijk.

Beperkt aanbod

Er zijn in totaal 2000 zakjes verkrijgbaar. De voorraad is dus beperkt, zorg dat u er snel bij bent. De inhoud van één zakje is voldoende voor 5 vierkante meter bloemenpracht. Wilt u een groter oppervlak inzaaien? Neem dan contact op met Treeport via info@treeport.eu of 076-599 56 00.

Fotowedstrijd

Treeport Zundert organiseert daarnaast een fotowedstrijd rond de bloemenmengsels. Maak een foto van uw bloemenweide en stuur deze op naar Treeport via: info@treeport.eu. Foto's die voor 31 juli worden ontvangen, worden door Treeport op haar Facebookpagina geplaatst. Uit de inzendingen kiest een onafhankelijke jury de winnaar. Deze winnaar ontvangt een leuke verassing.

Gerelateerd