9 maart 2022

Tech, Ict & Smart

GrassGreener sluit partnerschap met bekroond Amerikaans executive search-bureau

Roosendaal, 9 maart 2022 - GrassGreener Europe, het high-end executive search-bureau met een unieke methodologie en techniek, heeft een strategisch partnerschap gesloten met AC Lion, het New Yorkse executive recruiting-bureau, gespecialiseerd in opkomende en snelgroeiende technologiebedrijven. De samenwerking met AC Lion geeft GrassGreener nu nog beter toegang tot de internationale high tech sector, voor zowel kandidaten als inhurende organisaties. GrassGreener functioneert op zijn beurt als Europese hub voor de internationale klanten van AC Lion die een gekwalificeerd team willen opbouwen in Europa. 

AC Lion is al vijf jaar op rij opgenomen in de Forbes’ lijst van beste executive recruiting-bedrijven van de VS en is onlangs benoemd tot de top onder de Fintech recruiters. Met de viering van hun 25-jarig bestaan wordt AC Lion erkend als een van de absolute topbureaus gespecialiseerd in sales, marketing en productleiderschap voor groeiende tech- en SaaS-bedrijven. 

Eli Barenholz, CEO bij GrassGreener: “Alan Cutter, CEO van AC Lion, benaderde ons vanwege onze disruptieve benadering van recruitment en ons unieke proces: de BarHeim-methode waarmee we retentiepercentages bereiken die 40% hoger liggen dan de huidige markt. In dat gesprek ontdekten we dat onze visie op recruitment sterk overeenkomt. Bovendien bleek dat AC Lion een partner zocht die sterk vertegenwoordigd is in de executive search-markt in Europa. Het bedrijf heeft veel snelgroeiende Israëlische high tech ondernemingen als klant die zich oriënteren op de VS. Dankzij het partnerschap kunnen die ondernemingen zich nu ook richten op Europa, of specifiek op de Benelux.”

"We zijn ontzettend enthousiast over dit partnerschap," zegt Alan Cutter, CEO van AC Lion. "Talent is nu wereldwijd; de fysieke locatie van talent is niet langer een obstakel aangezien werken op afstand is gegroeid door de pandemie. Bovendien zijn er in Europa wereldwijde kanalen geopend, waardoor Israëlische bedrijven tegelijkertijd in de VS en Europa kunnen schalen. Dit partnerschap geeft onze klanten een concurrentievoordeel door lokaal talent snel, op schaal en met een hoge retentiegraad in te huren."

Geen grenzen aan de arbeidsmarkt
GrassGreener Europe heeft nu stevige voet aan de grond in de VS dankzij zijn Amerikaanse partner die ook werkt met de BarHeim-methode. Barenholz: “Voor ons is de IT- en high tech-sector een belangrijke en vertrouwde markt. Voor deze sector geldt in het bijzonder dat er vrijwel geen grenzen zijn aan de arbeidsmarkt van directeuren en bestuurders. Juist dan is het belangrijk om als executive search-bureau dichtbij de bedrijven en kandidaten te kunnen staan. De samenwerking met AC Lion biedt ons beide de kans om op een goede manier invulling te geven aan dit idee: ‘Think global, act local’.”