Ga terug

20 september 2019

Gouden Dans project voor ouderen in Meierijstad

In vier maanden tijd klaargestoomd worden voor een echte dansvoorstelling in Theater De Blauwe Kei. Het is mogelijk voor veertig ouderen in het kader van het Gouden Dans project. Iedere 65-plusser kan meedoen, ook mensen die nog nooit gedanst hebben of die minder vlot ter been zijn. De repetities starten op woensdag 16 oktober. De voorstelling, Kom Dans Met Mij De Danzon, is op zondag 9 februari in De Blauwe Kei in Veghel.

Gouden Dans, Theater De Blauwe Kei en Phoenix Cultuur zijn een samenwerking aangegaan voor dit unieke maatschappelijke project met ONS Welzijn, Brabantzorg, de Zonnebloem en Stichting Met Je Hart. Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter het project Gouden Dans. In vijftien repetities werken de ouderen onder leiding van een choreograaf toe naar een eindvoorstelling. De voorstelling is gebaseerd op de Cubaanse danzon: een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. “De danzon is het uitgangspunt”, vertelt choreograaf Ireen Curvers. “Daar beginnen we mee, maar daarna ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me door inspireren. Voor elke groep maak ik een nieuwe voorstelling”.

De repetities van Gouden Dans starten op woensdag 16 oktober en zijn vier maanden lang iedere woensdag (eerste groep van 10.30 tot 12.00 uur, tweede groep van 12.45 tot 14.15 uur) in de dansstudio’s van Phoenix Cultuur op CHV Noordkade in Veghel. De voorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon is op zondag 9 februari in de Podiumzaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Kosten voor deelname aan het Gouden Dans project (repetities inclusief koffie en thee en eindvoorstelling) zijn € 35. Voor meer informatie of aanmelden kunt u vanaf 30 september terecht bij Esther de Bie van ONS Welzijn via esther.debie@ons-welzijn.nl of 06-14342433.

Kijk voor alle informatie over het Gouden Dans project of voor het reserveren van kaarten voor de voorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon op www.blauwekei.nl.

Gerelateerd