Ga terug

27 juni 2019

NieuwsSport

Goud voor gezonde sportkantine P.S.V. De Paardenvriend

Uit handen van John van den Hoven, wethouder Sport van gemeente Waalwijk ontving Paardensportvereniging De Paardenvriend op dinsdag 25 juni j.l. het gouden vignet ‘Gezonde Sportkantine’. De Paardenvriend is de allereerste sportaccommodatie in de gemeente Waalwijk die het gouden predicaat behaalt.

Irene Walk van het landelijke Team:Fit (voorheen bekend onder de naam De Gezonde Sportkantine), Frank Ligthart van Bidfood en Edwin Kleiboer van GO Healthy begeleidden de vrijwillige beheerders van De Paardenvriend. Al snel wisten ze het zilveren vignet te behalen, maar daarmee namen de beheerders geen genoegen. Ze verruimden het aanbod van gezondere producten en zorgen ervoor dat een gezonde keuze aantrekkelijk is. Om in aanmerking te komen voor ‘goud’ biedt een kantine groente en fruit aan, wordt het drinken van water gestimuleerd en omvat het aantal gezondere producten minimaal 80% van het totale aanbod. “De bitterbal en de wijn hoeven dus niet van de kaart”, aldus Irene Walk. “Wel is het belangrijk dat de gezondere alternatieven prominent worden gepresenteerd.”

‘Sporten en recreëren in een gezonde omgeving’

Wethouder John van den Hoven verraste P.S.V. De Paardenvriend met de officiële overhandiging van het gouden vignet tijdens het Sportcafé 2019. De paardensportvereniging was gastlocatie voor deze jaarlijkse netwerk- en informatieavond voor alle verenigingen uit gemeente Waalwijk. Van den Hoven sprak in bijzijn van veel sportclubs uit trots en blij te zijn. “De vrijwilligers van De Paardenvriend hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om een mooie nieuwe accommodatie te realiseren. Vervolgens maakten ze in heel korte tijd ook werk van een gezond aanbod in de kantine. Als gemeente stimuleren wij verenigingen en clubs om dit voorbeeld te volgen. We vinden het belangrijk dat iedereen in een gezonde sportieve omgeving kan sporten en recreëren. Overigens zijn er meerdere sportaccommodaties in de gemeente Waalwijk die al het vignet ‘brons’ en ‘zilver’ hebben behaald en ook voor ‘goud’ gaan. Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor nog meer sportaccommodaties om voor de gezondere sportomgeving te gaan. Uiteraard wordt iedereen hierbij ondersteund vanuit GO Waalwijk, het platform voor onder meer sport en gezondheid.” Wilt u bij uw vereniging ook een gezondere sportkantine? Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Neem contact op met Edwin Kleiboer, GO Healthy-regisseur bij de gemeente Waalwijk: ekleiboer@waalwijk.nl.

Gerelateerd