Ga terug
Partner

GLOW 2020 een uniek moment

GLOW 2020 was een uniek moment voor en door de stad. Een lichtkunstwerk waarvoor je niet hoefde te reizen, maar dat je via een livestream overal ter wereld kon bekijken. Op 12 november 2020 om 17.45 uur waren de eerste beelden te zien via de livestream van GLOW en op Studio040.

Connecting the Dots

GLOW - Connecting the Dots was een grootstedelijk project en wereldwijde livestream met drie centrale elementen.

Ten eerste een zee van prachtige rode DOTS die door de stad zweefde. Met daarin 1.000 LED-aangedreven lampen, ontworpen door lichtkunstenaar Ivo Schoofs.

Daarnaast meer dan 20.000 lichtpuntjes gemaakt door inwoners uit de stad en inmiddels zelfs de hele wereld. Zij hingen hun eigen DOT thuis voor het raam. Dit project van maar liefst 20.000 kunstenaars stond onder leiding van ontwerper Hugo Vrijdag. De DOTS vormden tezamen een zee van metaforen waarop iedereen zijn gedachten of een idee projecteerde. Alles mocht worden gedeeld, wat er ook in je opkwam.

Het derde element van dit unieke kunstwerk Connecting the Dots was de blauwe nachthemel - een koepelprojectie van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola. Het vormde een warmblauwe deken om Eindhoven. Een diepblauwe deken die iedereen omarmt. Het resultaat was een prachtige blauwe lucht gespikkeld met vaste en zwevende rode stippen.

Alternatief lichtkunstwerk

Het lichtkunstwerk was een alternatief voor het jaarlijkse lichtfestival dat normaal gesproken ruim 750.000 bezoekers trekt. GLOW sloeg daarom de handen ineen met de gemeente Eindhoven om aan een vervangend evenement te werken. “Want juist in deze tijd waarin we elkaar niet kunnen opzoeken, niet samen op kantoor kunnen werken, sporten of uitgaan is het belangrijker dan ooit dat we ons met elkaar verbonden voelen”, aldus John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven.