11 maart 2022

Innovatie & Duurzaamheid

Glasvezel gaat door in Loon op Zand en De Moer

Goed nieuws voor de inwoners van Sprang-Capelle: de aanleg van het glasvezelnetwerk gaat door! Bovendien zal DELTA Fiber Netwerk meteen alle geselecteerde adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. Om internet en tv via glasvezel te kunnen ontvangen, is naast een aansluiting ook een telecomabonnement nodig. Het welkomstaanbod van de telecomaanbieders is verlengd tot en met 31 maart. Iedereen die uiterlijk op 31 maart een abonnement afsluit, betaalt bovendien geen aansluitkosten voor de glasvezelaansluiting.

Klaar voor de toekomst

Jan Brekelmans, wethouder, is erg blij voor de inwoners: “We zien natuurlijk dat grote steden sneller aangesloten worden op glasvezel dan kleine dorpen en buitengebieden. Ik ben dan ook blij dat de inwoners van Loon op Zand en De Moer er nu ook voor gekozen hebben om hun woning aan te laten sluiten op het glasvezelnetwerk. Zo zijn we klaar voor de toekomst! Via deze weg willen wij alle bewoners van Loon op Zand en De Moer feliciteren met het behaalde resultaat.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Tijdens de aanleg krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Bart Helthuis, projectleider DELTA Fiber Netwerk: “Gezien het animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. Ook blijft zo de overlast beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. De aansluiting is geheel kosteloos en vrijblijvend. Inwoners kunnen met deze aansluiting op elk moment overstappen op glasvezel. Pas als men een abonnement neemt, kan men gebruikmaken van de glasvezelaansluiting. Graag willen we alle inwoners de kans geven op snel en stabiel internet. Daarom krijgen inwoners nog de tijd tot 1 april om zich aan te melden.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de werkzaamheden.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne op gavoorglasvezel.nl.