25 mei 2022

Tech, Ict & Smart

Giedo van der Garde en Mark Koense verzorgen presentatie bij Interconnect tijdens Nationale Datacenter Dag op 9 juni

Neem kijkje in state-of-the art datacenter in Eindhoven en ontdek meer over cruciale rol van data in de autosport

Den Bosch/Eindhoven – Interconnect, de grootste datacenter- en cloudspecialist van Zuid-Nederland, opent op 9 juni tijdens Nationale Datacenter Dag de deuren van haar state-of-the-art datacenter in Eindhoven. Zakelijke geïnteresseerden kunnen dan uit eerste hand ervaren welke technologieën en securityvoorzieningen Interconnect inzet om een beschikbaarheid van 99,9% te waarborgen.

Onderdeel van het programma op 9 juni is een presentatie van de succesvolle autocoureur Giedo van der Garde en GP Magazine-presentator en raceteammanager Mark Koense. Van der Garde en Koense gaan tijdens de open dag in op het sterk gegroeide belang van data in de autosport. Teams verzamelen vandaag de dag tijdens trainingen, kwalificaties en de races enorme hoeveelheden data. Een Formule 1-auto bijvoorbeeld telt ruim 100 sensoren die continu telematische data doorsturen. Al deze data zijn cruciaal om topprestaties te leveren.

Van der Garde startte in de kartsport en doorliep daarna alle klassen van Formule 3, 2 en 1. Hij maakte vooral naam in de endurance-racerij. Samen met Jumbo-topman Frits van Eerd bereikte hij het hoogst bereikbare doel: in 2021 worden ze wereldkampioen in het FIA World Endurance Championship. Verder is Giedo onder meer Formule 1-analist bij tv-zender Viaplay.

Mark Koense werkte al op 19-jarige leeftijd in de Formule 1 en richtte daarna samen met autocoureur Jan Lammers het Racing for Holland-team op. Het team schitterde in de 24 uur van Le Mans en won twee wereldtitels. Koense runt nu het Racing Team Nederland van Frits van Eerd en is verder onder meer hoofdredacteur van GP Magazine en presentator van het gelijknamige tv-programma.

Dutch Datacenter Assocation
De Nationale Datacenter Dag is een initiatief van de Dutch Data Center Association, die mede op initiatief van Interconnect is opgericht. Hans Derksen, Marketing Manager bij Interconnect: “Doel van de open dag is bezoekers te laten zien hoe we er als Nederlandse datacenterspecialisten voor zorgen dat we allemaal de hele dag door een breed scala van onlinediensten kunnen gebruiken. Dat varieert van het online vergaderen via MS Teams of Zoom tot het betalen via internetbankieren, boekhouden via internet of het bestellen van tickets voor een voorstelling. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn daarbij essentieel. Dat zullen Giedo en Mark nog eens duidelijk onderstrepen in hun presentatie.”

Aanmelden
Zakelijke geïnteresseerden kunnen tijdens de Nationale Datacenter Dag in het Interconnect-datacenter in Eindhoven terecht voor een fysieke rondleiding. Het adres is Park Forum 1041 (Bedrijfsnummer 6020). De rondleiding start om 13.15 uur. Gasten zijn welkom vanaf 12.15 uur. Aansluitend aan de rondleidingen is er een introductie van Interconnect en vindt de presentatie van Van der Garde en Koense plaats. Inschrijven kan via de website: https://www.interconnect.nl/inschrijving/

De rondleiding is alleen toegankelijk voor zakelijke bezoekers. Neem een geldig ID-bewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee naar het event.

Over Interconnect
Interconnect is de grootste onafhankelijke datacenter- en cloudspecialist van Zuid-Nederland. Sinds 1995 ondersteunt Interconnect organisaties met diverse IT-oplossingen vanuit ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Zekerheid en betrouwbaarheid staan daarbij centraal. Door onze expertise op het gebied van cloud, connectivity, datacenters en security kunnen klanten van Interconnect zich zorgeloos focussen op hun kernactiviteiten. Interconnect is een stabiel Nederlands familiebedrijf dat haar klanten al ruim 25 jaar persoonlijke aandacht en maatwerkoplossingen aanbiedt.