20 maart 2019

Food (agri)Lifestyle

Genieten van speciaalbieren en asperges!

Van 15 t/m 30 mei vindt de 5e editie plaats van Asperges op de Velden. Een bijzonder evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Ruim twee weken lang zal een stijlvol ingericht pop-up restaurant verrijzen midden in de aspergevelden van Aspergekwekerij John Kelders, gelegen in Veldhoven. Dit jaar wordt het programma uitgebreid met Bière Culinaire, een avond waarbij speciaalbieren in combinatie met aspergegerechten centraal staan. Nieuwe locatie Asperges op de Velden Trots kijkt de organisatie terug op de afgelopen 4 jaar waarin hun pop-up restaurant uitgegroeid is tot een evenement wat niet meer weg te denken is uit de regio. Vanaf de start in 2015 hebben zij inmiddels ruim 10.000 gasten mogen ontvangen in hun stijlvolle pop-up restaurant en culinair mogen verrassen. Het evenement, georganiseerd door Bertie Klaassen van BERT! Events, heeft de afgelopen 4 jaar plaats gevonden bij Raaijmakers Hoeve in Nuenen. Gezien de groei en ontwikkeling van Asperges op de Velden kon een vernieuwde locatie niet uitblijven. Daarom zal het restaurant in mei opgebouwd worden midden in de velden van Aspergekwekerij John Kelders, gelegen in Veldhoven. Een prachtige locatie met een wijds uitzicht over het Kempische landschap wat zich kenmerkt door oude boerderijen, weilanden, akkerlanden en bossen. “Bij Raaijmakers Hoeve liepen we tegen ruimtegebrek aan en faciliteiten zoals parkeren. We kunnen hier veel creatiever zijn in de opzet van het restaurant. Zo hebben we dadelijk een waanzinnig terras en is ons restaurant aan drie zijden omringd door aspergevelden!”, vertelt organisator Bertie Klaassen. Bière Culinaire op de Velden Eind januari jl. heeft bij Brouwerij Vandeoirsprong in Oirschot de afscheidseditie plaats gevonden van het evenement Bière Culinaire wat traditiegetrouw 2-3 maal per jaar werd georganiseerd. Ruim 100 gasten genoten voor een laatste keer in de sfeervolle brouwerij van een geweldig diner met bijpassende speciaalbieren Vandeoirsprong en op de professionele begeleiding van biersommelier Joris van Esch. Omdat deze geweldige traditie Vandeoirsprong niet verloren kon gaan, zal Bière Culinaire op zondag 19 mei een vervolg gaan krijgen en wel op een zeer speciale locatie in de natuur, namelijk bij het stijlvolle pop-up restaurant Asperges op de Velden in Veldhoven. Een team van top-chefs zal het diner bereiden met de vers gestoken asperges van het land èn sommige gerechten zijn zelfs ook nog bereid met bier. Vandeoirsprong zal invulling geven aan het bierarrangement wat naadloos zal aansluiten bij de gerechten. Tussen de gangen door zal biersommelier Joris van Esch een masterclass verzorgen en uitleg geven over de bier-spijs combinaties. De avond bestaat uit een amuse gevolgd door een 4-gangendiner inclusief aperitief, diverse speciaalbieren, tafelwater en koffie/thee. Ontvangst vindt plaats om 18.00 uur. Maak kennis met een diversiteit aan speciaalbieren en laat u verrassen door uiteenlopende bier-spijs combinaties! Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op de website: www.aspergesopdevelden.nl Noot voor de redactie Mogelijk heeft u meer vragen. Het spreekt voor zich dat wij graag tijd vrij maken om u meer te vertellen over Asperges op de Velden. Daarnaast bieden wij de gelegenheid om zich te verbinden aan dit evenement. Wij gaan graag met u in gesprek over de diverse mogelijkheden. U kunt contact opnemen met Bertie Klaassen, te bereiken via telefoonnummer 06-28101638 of e-mailadres info@aspergesopdevelden.nl Namens de organisatie danken wij u bij voorbaat hartelijk voor uw interesse en medewerking.

Gerelateerd