Ga terug

26 september 2019

Gemeente Steenbergen gaat ICT samenwerkingsverband aan met Equalit

Op woensdag 25 september hebben wethouder Prent van de gemeente Steenbergen en wethouder Piena van de gemeente Oosterhout, een samenwerkingsovereenkomst getekend met Equalit. Met deze ondertekening is Steenbergen de dertiende deelnemer aan het ICT-samenwerkingsverband van gemeenten in Midden- en West-Brabant, de sociale werkvoorziening MidZuid en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

De samenwerking maakt het voor deelnemende organisaties mogelijk om efficiënter te werken op het gebied van ICT en de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten. Dit sluit aan op de beleidslijn van het kabinet dat gemeentelijke samenwerking stimuleert.

Equalit faciliteert zijn deelnemers in plaats- en tijdonafhankelijk werken. Hiervoor levert Equalit zowel dienstverlening op het gebied van informatisering als automatisering aan de deelnemende gemeenten. De gezamenlijke ambitie is de kwaliteit verhogen en daardoor de kwetsbaarheid van de deelnemende organisaties verminderen. Met de gemeente Steenbergen erbij ondersteunt Equalit nu circa 2.800 medewerkers.

De Equalit-deelnemers kunnen profiteren van elkaars expertise, onder meer op het gebied van het doorvoeren van landelijk beleid op andere terreinen dan ICT. Ook is het ICT-platform de basis voor andere vormen van samenwerking door en voor gemeenten en ketenpartners.

Equalit is het ICT-samenwerkingsverband van en voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht, Zundert, de sociale werkvoorziening MidZuid, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en nu dus ook gemeente Steenbergen.

Gerelateerd