Partner

21 december 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Gemeente Eindhoven kiest regionaal cybersecurity bedrijf MindYourPass voor wachtwoordbeveiliging

De gemeente Eindhoven kiest voor de unieke oplossing van MindYourPass voor de wachtwoordveiligheid van al haar medewerkers. MindYourPass werkt sinds haar oprichting in 2019 vanaf de High Tech Campus aan het verbeteren van de cyberveiligheid op basis van een revolutionaire wachtwoordtechnologie.

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor bedrijven en particulieren, maar zeker ook voor de overheid. Zo gebruiken gemeenten honderden digitale systemen en applicaties om burgers snel en correct te helpen. Op het merendeel hiervan moet worden ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Het grote aantal wachtwoorden waarover medewerkers moeten beschikken gaat ten koste van de kwaliteit van de wachtwoorden en maakt organisaties zeer kwetsbaar. Daarom koos de gemeente voor MindYourPass als oplossing om de medewerkers te helpen bij het veilig inloggen op online omgevingen binnen de gemeente.

De cybersecurityoplossing van MindYourPass bestaat uit een gepatenteerde wachtwoordmanager die het gebruik van wachtwoorden zeer veilig en eenvoudig maakt. Een bijzondere eigenschap is dat het wachtwoorden berekent volgens een formule en deze niet bewaart in een kluis zoals gebruikelijk is. Daarnaast is de privacy goed beschermd want gebruikers blijven anoniem.

Voor organisaties is de cybersecurityoplossing van MindYourPass extra uniek omdat hiermee het wachtwoordbeleid van een organisatie afgedwongen kan worden. Hierdoor krijgt een organisatie inzicht en controle over haar online veiligheid. Dit wordt steeds belangrijker nu wetgeving (zoals AVG en NIS2), normenkaders (zoals BIO, ISO 27001 en NEN 7510) en verzekeringen een steeds grotere stempel gaan drukken op de veiligheidsverplichtingen van organisaties.

Met de keuze voor MindYourPass maakt de gemeente Eindhoven een belangrijke stap richting een cyber veilige gemeente waar hackers niet langer vrij spel hebben.

Quote Merijn de Jonge CEO en founder MindYourPass:
"Ik ben super trots dat onze innoverende oplossing voor online veiligheid straks binnen de hele gemeente gebruikt gaat worden. We zullen er met ons team alles aan doen om de overstap op veilige wachtwoorden binnen de gemeenten een succes te maken."

Quote Hugo Warnier, Hoofd ICT Infra & Services bij gemeente Eindhoven:
"Ik ben blij dat MindYourPass als winnaar uit deze aanbesteding is gekomen. We krijgen nu immers een innovatieve oplossing en dat ook nog van een Eindhovense firma! Dit past helemaal in onze 'Smart & Safe' gedachte."