21 februari 2022

Zorg en WelzijnInnovatie & Duurzaamheid

Gastrobar Luzt zet in op veiligheid van gasten en personeel met Philips desinfecterende UV-C verlichting van Signify

  • UV-C licht is een gekend wapen in de strijd tegen verspreiding van virussen. Het desinfecteert de lucht en helpt zo het risico op besmetting aanzienlijk te verminderen.

  • Gastrobar Luzt is het eerste horecabedrijf in Eindhoven die Philips UV-C luchtdesinfectieverlichting van Signify in gebruik neemt

Eindhoven, Nederland - Signify (Euronext : LIGHT), de wereldleider in verlichting, kwam aan het het begin van de pandemie met een hele reeks Philips UV-C-armaturen met desinfecterend UV-C-licht op de markt. Verschillende studies valideerden eerder al de doeltreffendheid van de UV-C-lichtbronnen van Signify in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. In ruimtes waar niet voldoende geventileerd kan worden, is desinfectie van de lucht met UV-C een doeltreffende aanvulling op ventilatie om het risico op besmettingen via druppels in de lucht, zogenaamde aerosolen, aanzienlijk te verkleinen. Het is een technologie die al decennialang met succes gebruikt wordt als luchtdesinfectiemiddel. 

Gastrobar Luzt op de Markt in Eindhoven heeft als eerste Eindhovens horecabedrijf de doeltreffende technologie van Signify toegepast in hun zaak. In totaal gaat het om 3 Philips UV-C desinfecterende Active Air-armaturen

UV-C desinfecterende Active Air-armaturen

UV-C licht is ultraviolet licht dat virussen en bacteriën in een mum van tijd onschadelijk maakt: in minder dan 2 uur tijd schakelt het tot 90% van de virussen in de lucht uit1. De technologie is niet nieuw; UV-C licht wordt al decennialang gebruikt om virusuitbraken zoals tuberculose, influenza en mazelen, én nu dus ook corona onder controle te krijgen. Het wordt al jaren succesvol toegepast in onder andere klaslokalen, kantoorruimtes, maar ook in theaters, ziekenhuizen en zelfs thuis

 Philips UV-C Active Air is een krachtige, effectieve en veilige manier om circulerende lucht te desinfecteren, terwijl er gasten in de ruimte aanwezig zijn. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd aan de muur of aan het plafond. Dankzij ventilatoren wordt de lucht in het toestel gezogen, gefilterd en vervolgens intens gedesinfecteerd door middel van de UV-C lampen die zich in het afgeschermde toestel bevinden. 

Gastrobar Luzt hoopt hiermee een drempel weg te nemen voor degene die het nog spannend vinden om een publieke ruimte te bezoeken. “Met deze aanvullende voorzorgsmaatregel gaan wij een stapje verder om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van een avondje uit. En natuurlijk ook om de eigen medewerkers beter te beschermen. Uiteindelijk resulteert dit in minder uitval in het team wat weer de continuïteit en daardoor de gastvrijheid ten goede komt,” zegt Youri Doreleijers, zaakvoerder van Gastrobar Luzt.

Signify loopt al meer dan 35 jaar voorop in UV-technologie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie in UV-C-verlichting. Hellen van der Plas, CEO Signify Benelux: "We zien een groeiende behoefte aan desinfectiemethodes vanuit een brede groep bedrijven, scholen, verzorgingstehuizen maar zeker ook horecabedrijven. UV-C-verlichting kan zorgen dat de lucht in een ruimte snel, efficiënt en doeltreffend wordt gedesinfecteerd." 

In Eindhoven hangen er al een tijdje UV-C luchtdesinfectietoestellen in de kleedkamers van het Philips Stadion en bij de GGD, Gemeentelijke Gezondheidsdienst Brabant-Zuidoost. “We zijn trots dat we Gastrobar Luzt, ook in Eindhoven, kunnen helpen om de gasten en personeel extra te beschermen en dat deze innovatie hand in hand gaat met gastvrijheid anno 2022!”

De installatie van de armaturen bij dit project werd uitgevoerd door Veilige Sportvloeren.nl. 

Meer informatie vindt u op www.signify.com/nl-nl/innovation/uv-c en www.philips.nl/uvc