Partner

13 september 2022

Zorg en WelzijnTraining & Opleiding

Fontys Vitaliteitsweek: een fitte start van het studiejaar

Wie fit is en lekker in zijn vel zit, studeert beter en levert beter werk af. Daarom is er binnen Fontys veel aandacht voor het welzijn van studenten en medewerkers. Welzijn hangt, zo weten we uit onderzoek, nauw samen met het gevoel van verbinding met collega-werknemers of -studenten. Daarom is verbinding een belangrijk thema dat doorlopend aandacht zal krijgen, om te beginnen tijdens de vitaliteitsweek.

Waarom een vitaliteitsweek? Dat zit zo. Bij Fontys gaat het om mensen: studenten en medewerkers zijn voor Fontys het grootste kapitaal. Niet voor niets is vitaliteit bestempeld tot speerpunt van beleid. De vitaliteitsweek (19 tot 23 september) biedt bijzonder divers activiteitenprogramma voor zowel studenten als medewerkers. De activiteiten vinden plaats in Eindhoven en Tilburg. Te ver weg? Geen nood: er zijn ook activiteiten die je niet live kunt bijwonen maar die worden gestreamd.

Let’s connect!
Het thema van de vitaliteitsweek is Let’s connect. Daar is - dat snap je - goed over nagedacht. Tijdens de lockdowns zijn we elkaar immers een beetje uit het oog verloren. Bovendien kwamen we erachter dat thuiswerken ook zijn voordelen heeft. Het is comfortabel. Gevolg is dat medewerkers en studenten minder vaak naar de locaties komen, wat ten koste gaat van de verbinding met elkaar.

De vitaliteitsweek slaat twee vliegen in één klap. Enerzijds reikt het programma je ideeën aan om nét wat gezonder te eten of meer te bewegen. Anderzijds zorgen de activiteiten voor contact en voor gedeelde ervaringen. Zo ga je (weer) merken hoe fijn het is met je collega’s of met je medestudenten verbonden te zijn, en dat het loont naar de Fontyslocaties te komen.

Silent disco
Een greep uit de activiteiten. Docent-onderzoeker Dennis Arts opent de vitaliteitsweek met een livestream (Wellness & Nietes) en geeft je tips voor je eigen vitaliteit. Er zijn livestreams over energiemanagement en bewegen voor je brein. Sterrenkok Jermaine de Rozario kookt en deelt twee speciaal voor Fontys ontwikkelde vegetarische recepten. Er is een silent disco waar je kunt dansen op de muziek van je eigen voorkeur. 

Door op een smoothie-bike te klimmen maak je je eigen smoothie (banaan, aardbei en yoghurt), die je uiteraard zelf mag opdrinken. Last van je rug of je nek? Meld je dan bij de fysiotherapiestudenten; zij verzorgen stoelmassages. Liever wandelen? Studenten van de Sporthogeschool verzorgen een work walk. Wil je weten hoe fit je bent? Doe dan de health check.

Iedere dag zijn er activiteiten waar jij met je collega’s of medestudenten aan kunt deelnemen. Alle activiteiten zijn gratis. Dus: wil jij op een verbindende manier vitale activiteiten ondernemen doe dan mee aan de vitaliteitsweek!

Het volledige programma van de Fontys Vitaliteitsweek vind je hier.