7 september 2022

Leisure & Cultuur

Fletcher hotels kondigt overname hotel De Korenbeurs in het Brabantse Made aan

PER 1 NOVEMBER 2022 ONDERDEEL VAN DE GROOTSTE HOTELKETEN VAN NEDERLAND

MADE –  Hotelketen Fletcher Hotels groeit in rap tempo. Per 1 november 2022 neemt Fletcher Hotels, naast het eerder gecommuniceerde Hotel Gaasterland in het Friese Rijs, ook Hotel De Korenbeurs in het Brabantse Made over. Het stijlvolle en moderne hotel dat al bijna 60 jaar in bezit is van de familie van der Made, is een mooie uitbreiding op het huidige portfolio van de hotelketen, die met deze overname ruim vertegenwoordigd is in de provincie Brabant.

Mooie start nieuw boekjaar
Fletcher Hotels werkt met een gebroken boekjaar dat elk jaar binnen de organisatie feestelijk wordt ingeluid op 1 oktober. Deze start dit jaar extra positief met de overnames van Hotel Gaasterland en Hotel De Korenbeurs die per 1 november a.s. op de planning staan. De hotelketen zet met deze overnames flinke vaart achter het doel om te groeien naar 150 hotels in Nederland.

Van koffiehuis tot gerenommeerd horecabedrijf
Hotel De Korenbeurs, dat in november verder zal gaan onder de Fletcher vlag onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs, is bijna 60 jaar in het bezit geweest van de familie van der Made. Zij namen het hotel met restaurant over van de familie Nuyten. Sinds 1963 heeft de familie van der Made met veel liefde, passie en typisch Brabantse gastvrijheid het horecabedrijf gerund, met een top team aan medewerkers waarvan sommigen al ruim 30 jaar werkzaam zijn in het hotel. Maar voor Ton en Marja van der Made is het nu tijd om het stokje over te dragen, ze zijn nu nog jong en energiek en toe aan een nieuwe fase in hun leven.

Hotel De Korenbeurs in Made is sinds jaar en dag een bekend fenomeen met een rijke historie dat zelfs opgemerkt is door Misset Horeca met een positie (nr.36) in de toplijst oudste hotels van Nederland. In 1882 werd het pand geopend als ´Madesch Koffiehuis´, deze naam werd zo´n tien jaar later gewijzigd in ´De Korenbeurs’, wat inmiddels is uitgegroeid van koffiehuis naar een horecabedrijf, met zelfs een eigen fris blond biertje het Korenbeurs Blond by BRAUW. Gasten kunnen er eten, drinken, feesten, vergaderen en overnachten. Fletcher Hotels is trots op deze nieuwe aanwinst in Brabant en zal, met veel plezier en met inachtneming van de Brabantse gastvrijheid, het hotel en alle bedrijvigheid voortzetten. “Het team van De Korenbeurs is zeer betrokken, dat merk je direct. Iets waar je als eigenaar trots op kunt zijn en het hotel echt uniek maakt en zeer geliefd in de omgeving” vertelt Ben de Ruijter - Director of Operations bij Fletcher Hotels.

Veelzijdig hotel
Het sfeervolle en veelzijdige hotel ligt op een prachtige locatie in het gezellige Brabantse dorpje Made, nabij Nationaal Park De Biesbosch, waar gasten bijzondere wandel-, fiets- en vaartochten kunnen maken. Het hotel beschikt over 67 moderne hotelkamers, een gerenommeerd restaurant met aangrenzend terras, een bar en negen verschillende feest- en vergaderzalen. “Wij zijn blij dat we Hotel De Korenbeurs mogen toevoegen aan het aanbod van Fletcher Hotels. Met Nationaal Park De Biesbosch, vele golfbanen en de Efteling in de omgeving is het hotel zeer geschikt voor zowel natuurliefhebbers, golfliefhebbers als families” vertelt Ben de Ruijter.

Naast het ruime aanbod voor leisure gasten beschikt het hotel ook over oneindige zakelijke mogelijkheden. Met de negen multifunctionele vergaderzalen die voorzien zijn van alle benodigdheden, zijn zakelijke verblijven en activiteiten gemakkelijk en volledig naar wens in te vullen. “Kortom, het hotel bevat alle ingrediënten om elk verblijf onvergetelijk te maken voor zowel de leisure als de zakelijke gasten” aldus Ben de Ruijter.

Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen dat in 25 jaar is uitgegroeid tot een keten met ruim 110 unieke hotels in eigendom. Waar Hotel Gaasterland na de officiële overdracht nog tijdelijk de deuren gesloten zal hebben i.v.m. een complete renovatie, zal de Fletcher vlag bij Hotel De Korenbeurs na overname direct worden uitgehangen en het hotel volledig operationeel zijn onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs.