Partner

22 oktober 2021

SportZorg en Welzijn

FIT4BUSINESS: LAAT JE KEUREN ALS EEN PSV-PROF

Topprestaties worden niet alleen door topsporters geleverd. Ook managers en bestuurders moeten prestaties op topniveau leveren, dus moeten ook zij ervoor zorgen dat ze gezond en fit blijven, vinden ze bij PSV. Dit resulteerde in een nieuw product exclusief voor PSV-businessleden: Fit4Business, dat de voetbalclub heeft ontwikkeld samen met het medisch sportgezondheids-centrum Anna TopSupport, onderdeel van Anna Zorggroep en al jarenlang de medisch partner van PSV.

Fit4Business is een medische keuring die laat zien hoe het met je gezondheid is gesteld. Het bijzondere is: het is goeddeels dezelfde keuring als die de PSV-profs krijgen. Koen van Haastert, Manager Partnerships, PSV NV: “Anna TopSupport werkt al jaren samen met PSV. Spelers als Mario Götze en Cody Gakpo worden door hen continu gemonitord en gekeurd. Hoe gezond zijn ze, hoe is hun conditie, hoe kunnen we hun prestaties verhogen. PSV heeft de kennis op het gebied van performance, gezondheid en vitaliteit in huis, we zijn er elke dag mee bezig. Waarom zouden we dit niet aanbieden aan onze zakelijke relaties, dachten we.

“Zo is Fit4Business ontstaan: businessleden krijgen de mogelijkheid om zich uitgebreid medisch te laten keuren bij Anna TopSupport, onder het motto Laat je keuren als een PSV-prof. Met dezelfde kennis en kunde, dezelfde artsen, in dezelfde ruimte en met dezelfde apparatuur. Over de samenstelling van de onderzoeken is goed nagedacht, het pakket is uniek en omvat behalve een sportmedische vragenlijst allerlei tests voor BMI, bloeddruk, hart en longen, ogen, en ga zo maar door. Er worden zelfs tests uitgevoerd om te ontdekken of je bepaalde vitaminen tekort komt. Het testprogramma is zeer grondig. Na afloop krijgt de deelnemer een resultatenrapport, maar ook een persoonlijk adviesrapport met suggesties om de gezondheid te verbeteren. Daarnaast kunnen zo eventuele aandoeningen in een vroeg stadium worden ontdekt. Fit4Business biedt je niet alleen een totale ‘PSV-ervaring’, maar ook een goed en veilig gevoel over je gezondheid.

”Als Manager Partnerships helpt Van Haastert sponsors van PSV om maximaal rendement uit hun sponsorships te halen. “Vroeger kreeg je als sponsor een reclamebord, een stoel, bier en bitterballen. Tegenwoordig is sponsoring een geïntegreerd onderdeel van de marketingstrategie; een tool om bijvoorbeeld je naamsbekendheid te vergroten, meer mensen te bereiken, arbeidsmarkt-communicatie te versterken en je sales te verhogen. In onze strategische samenwerking met onze businessleden – dat zijn er ruim 400 – willen we ook iets betekenen voor de vitaliteit van hun organisatie, én voor de vitaliteit van hun medewerkers. Hoe kunnen we dat, als topsportorganisatie, beter doen dan met een professionele gezondheidscheck gekoppeld aan adviezen op het gebied van sport, bewegen, voeding en leefstijl? Met Anna TopSupport en Anna Zorggroep hebben we er de perfecte partners voor, maar bijvoorbeeld ook met Philips, dat medische apparatuur levert, en met voedingsspecialist Jumbo.”

Iris Jansen-van Ravenstein, Hoofd Marketing en Communicatie a.i. van Anna Zorggroep: “Ondernemers zijn hard aan het werk en vergeten hun gezondheid weleens. Fit4Business laat zien hoe het fysiek met je gesteld is. Vergelijk het met een APK-keuring voor hele lichaam, uitgevoerd door Anna TopSupport, dat alle medische kennis in huis heeft. Het concrete resultaat is niet alleen een algemeen gezondheidsbeeld, maar ook duidelijke richtlijnen om bepaalde leefstijlfacetten te verbeteren. En daar kunnen we de deelnemer ook weer in begeleiden, als hij of zij dat wil. De ervaring leert dat dit type medische keuringen bijdraagt aan een positieve verandering van levensstijl. In die zin gaat er een preventieve werking van uit. Gezien de almaar stijgende kosten van de zorg in Nederland, is dat geen overbodige luxe. Als dat geen belangrijke maatschappelijke benefit is! Sinds 15 september bieden we Fit4Business aan en de eerste aanmeldingen komen al binnen.”