14 januari 2022

Training & Opleiding

EXCELLEER IN TAAL MET UPB LANGUAGE SCHOOL

Eindhoven is de afgelopen jaren flink gegroeid en veranderd. Er is veel internationaal talent dat naar Eindhoven is gekomen om hier te werken of te studeren. Vaak wordt gedacht dat deze mensen hier maar even zijn maar dit blijkt vaak toch niet zo te zijn. Het is daarom dat veel van deze talenten ervoor kiezen de Nederlandse taal te leren. Taalschool Una Paloma Blanca, opgericht door Antonio Gutierrez Rubio Rensink, helpt hen hierbij. Naast Nederlands geeft de taalschool ook (bij)les in Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans, Mandarijn en zelfs Russisch. UPB Language School onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht, praktische methode en integrale concept.

Una Paloma Blanca werd in 2016 opgericht door Antonio Gutierrez Rubio Rensink in Eindhoven. Na het afronden van zijn master in Rotterdam verhuisde hij naar Eindhoven. Om tijdelijk wat inkomen te genereren terwijl hij naar werk zocht, besloot hij Spaanse lessen te geven in een klein klaslokaal. Hij was al snel volgeboekt en nu vijf jaar later heeft Una Paloma Blanca 40 docenten, een taalschool in Eindhoven, een tweede taalschool in Rotterdam, 14 klaslokalen en 1600 studenten in zijn portfolio.

Verbindingskracht
De drijvende kracht achter Una Paloma Blanca? Antonio weet het zo: ‘’Una Paloma Blanca is niet een plek waar we alleen taalles geven, maar een plek waar we samen komen.’’ Deze visie resoneert met veel internationals in Eindhoven. Antonio legt uit: ‘’Veel van onze klanten zijn internationals. Ze zijn hier vaak in een nieuwe omgeving en kennen nog niemand. Dat kan heel moeilijk zijn. Doordat we als Una Paloma Blanca focussen op het maken van connecties bieden we eigenlijk iets heel waardevols.’’ UPB Language School weet hun klant precies te bieden waar ze het meest behoefte aan hebben tijdens het settelen op hun nieuw plek en dat is verbinding.

‘’Taal is gemaakt om te communiceren.’’, zegt Antonio. De lessen bij Una Paloma Blanca hebben een sterke focus op de praktische aanpak. Door actief met de taal aan de slag te gaan pakken klanten de taal niet alleen sneller op maar het stimuleert ook om met elkaar te praten. Antonio vertelt: ‘’Docenten gebruiken vaak spellen tijdens de lessen om de drempel om een nieuwe taal te spreken laag te houden. Hierdoor wordt een taal leren minder zwaar en eigenlijk vooral heel leuk. Ik vind dat super belangrijk want je leert zo veel meer en efficiënter wanneer je plezier hebt.’’ Het motto van UPB Language School is dan ook Fun, Fast en Efficient.

Het volledige plaatje bieden
‘’We geloven heel erg in onze visie bij Una Paloma Blanca. Een taal leren moet leuk zijn. Na een aantal jaren ervaring met het lesgeven met andere methodes bleek dat we iets misten. Daarom hebben we onze eigen studieboeken ontwikkeld. We zijn begonnen met Spaanse maar hebben nu ook al twee studieboeken voor Engels en drie voor Nederlands ontwikkeld. Let’s get Dutch en Encompass: A Journey Into English.’’ ‘’Het ontwikkelen van deze lesmethodes gaf ons de kans om het volledige plaatje rond te maken voor onze klanten. De studieboeken zijn visueel en ze vertellen een verhaal. Ze nemen je mee op een reis terwijl je de taal leert. Het sluit dus perfect aan de stijl van Una Paloma Blanca.’’

Naast de studiematerialen biedt UPB Language School nog meer aan klanten om te excelleren. “Tijdens de eerste lock-down moesten we snel switchen naar online lessen. Gelukkig hebben onze ervaren docenten deze switch snel kunnen maken waardoor de cursussen voort gezet konden worden. Om ook in een digitale omgeving onze klanten het volledige plaatje te bieden en met het oog op de toekomst besloten we te gaan werken aan onze eigen online leeromgeving.” Een jaar later lanceerde UPB Language School MyUPB en UPB Braintraining. “UPB Braintraining is onze digitale leeromgeving waar onze klanten extra oefeningen kunnen vinden. Deze zijn natuurlijk zelf ontwikkeld en helemaal in UPB style!’’ zegt Antonio. UPB Language School’s klanten krijgen toegang tot UPB Braintraining via hun MyUPB account. Antonio vertelt: “We hebben nu zelfs een klant uit Ecuador die meedoet met een online Nederlands cursus. Het is fantastisch dat we op deze manier toch de UPB experience kunnen bieden aan een klant aan de andere kant van de wereld.”

Investeren in taal
Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden in een steeds veranderende wereld is cruciaal voor het onderhouden van effectieve en zinvolle verbindingen met niet alleen klanten, maar ook met leden van je team. Bij UPB Language School worden cursussen ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen om op elk niveau van een bedrijf te helpen met taalvaardigheid gericht op business. Dit kan gaan om het opbouwen van zelfvertrouwen tijdens het spreken van een (nieuwe) taal of juist het begrijpen van gecompliceerde teksten of mails in een andere taal.

Ieder bedrijf en elke sector is anders. Door UPB Language Schools jarenlange ervaring in het bieden van taalcursussen op maat heeft hen dan ook veel geleerd. “We kijken met elke klant naar wat de beoogde doelen zijn en in overleg met onze ervaren docenten ontwikkelen we het perfect plan voor iedere klant. Dit kan een privé cursus business Engels zijn voor een manager die een internationaal team zal gaan leiden maar het kan ook een groepsles Nederlands zijn op bedrijfslocatie om internationale werknemers op een laagdrempelige manier bekend te maken met de Nederlandse taal.” Verteld Antonio. Een investering in een taalcursus is een investering in verbinding. Effectief kunnen communiceren, feedback geven en feedback begrijpen zijn enorm belangrijke factoren in business. Deze vaardigheden kunnen het verschil maken tussen een klant binnen halen of verliezen.

Voorkom gemiste kansen door miscommunicaties, help jouw team beter samen te werken en verzeker jezelf van effectief contact met (internationale) klanten door contact op te nemen met Una Paloma Blanca. De taalschool voor business professionals.