7 april 2023

Innovatie & DuurzaamheidLeisure & CultuurLifestyle

Evoluon in Eindhoven meer dan een eventlocatie met terugkeer Venue manager Maarten van Zeeland

Eindhoven, Nederland - Het Evoluon, het iconische evenementencentrum in Eindhoven, verwelkomt Maarten van Zeeland terug als Venue Manager. Van Zeeland streeft ernaar om het Evoluon een vaste waarde binnen het Eindhovense ecosysteem te laten zijn. Een heuse top of mind locatie om congressen te organiseren. Daarnaast is het Evoluon op korte termijn dé ontmoetingsplek in de Brainport regio. Voor bezoekers met zowel zakelijke als recreatieve beweegredenen.

Evoluon voor iedereen
Echt voor iedereen. Van oma Jo die haar kleinkinderen het Evoluon wil laten zien waar zij vroeger op hun leeftijd kwam, tot aan Pete die de werknemers van zijn multinational futureproof wil maken. Het team van het Evoluon streeft ernaar om op korte termijn dé ontmoetingsplek in de Brainport regio te zijn. ‘Samenwerken en verbinden zit in ons DNA, organisatiebreed is ons team dagelijks bezig met het aangaan, verbreden en bestendigen van samenwerkingen. Zoals het succesvolle en drukbezochte New Horizon afgelopen januari. We zijn blij verrast met het warme welkom van de Brainport Regio. Dit soort samenwerkingen passen geheel bij ons als locatie en bij het imago van de regio. Dagelijks hebben we een diverse groep aan mensen over de vloer zoals kennisinstellingen, scholen, multinationals en natuurlijk onze gasten voor de tentoonstelling. Deze unieke combinatie aan doelgroepen zorgt voor een aangename reuring en kruisbestuiving op locatie. We zijn een rijdende trein en zijn altijd op zoek naar mensen die samen met ons op avontuur willen gaan.’ Aldus Van Zeeland.

Save the humans, join the crew of spaceship earth
Afgelopen jaar heeft het Evoluon nog iemand anders mogen verwelkomen: Next Nature is sinds 2022 de nieuwe exploitant van het iconische gebouw. De plannen van Next Nature zijn groots. De uitvoering hiervan gebeurt uiteraard gefaseerd, op realistische maar niet minder ambitieuze wijze. Het toekomstige Evoluon vertelt het verhaal over moederschip Aarde en moedigt ons allen aan als een harmonieuze bemanning samen te werken voor de toekomst van de aarde. Er zijn geen passagiers op ruimteschip aarde, we zijn allen bemanning en het Evoluon traint ons.

Ieder mens op aarde heeft te maken met technologische verandering. Er is geen toekomst van de mens of aarde voor te stellen zonder naar de toekomst van technologie te kijken: technologie is onze next nature. Bezoekers van het Evoluon worden gestimuleerd hierop te reflecteren middels exposities, events, talks, trainingen en publicaties. De publieksactiviteiten van de komende vier jaar zijn onderdeel van het Next Nature Future Lab, waaraan de minister van OCW, de provincie NoordBrabant en de gemeente Eindhoven afgelopen jaar haar hun steun toezegden.

Evoluon, waar dromen toekomst wordt
Van Zeeland is vastberaden om de plannen te laten slagen: ‘Wij hebben door de combinatie van onze ligging, iconische architectuur, nostalgische waarde en soon-to-be culturele hotspot de perfecte ingrediënten voor een succesvolle alles-in-één locatie. De afgelopen jaren heeft ons team op locatie de nodige kennis en kunde opgebouwd. Dit zullen we samen met de knowhow van het Next Nature team inzetten om het huidige Evoluon naar een hoger niveau te tillen. Het gebouw herinnert ons aan de evolutie van technologie en heeft een nostalgische lading die ons doet stilstaan bij de impact van technologie op ons leven en de planeet. Dit loopt naadloos over in het gedachtegoed van Next Nature. Wij willen samen dit gedachtegoed laten versmelten met onze locatie zonder de nostalgische en historische waarde van het gebouw uit het oog te verliezen.’

Pionier in inhoudelijke meetings
‘Door het Evoluon met Next Nature te laten versmelten zijn we in staat om het inhoudelijke en artistieke van Next Nature te verbinden aan de kwalitatieve locatieverhuur die het Evoluon al jaren waarborgt. Onze Next Nature-programma’s bereiden je voor op een toekomst waarin technologie onze tweede natuur wordt. De Next Nature Academy programma’s zijn onderzoekend, creatief en hoopvol. We zetten niet de mens, maar de totale natuur centraal en helpen mensen na te denken over de vraag ‘Welke toekomst wens jij?’. We bieden bouwstenen en inspiratie om nieuwe oplossingsrichtingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, voedselvraagstukken en robotisering.’ Aldus Van Zeeland. ‘Je hoeft natuurlijk niet altijd een compleet inhoudelijk programma te verzorgen om jouw meeting bij het Evoluon te plannen. Wij zijn er ook nog steeds voor iedereen die bijvoorbeeld enkel bij ons wil komen vergaderen. 'Ook voor een ruimte waarin jouw eigen agenda de volle aandacht krijgt, ben je bij ons welkom,’ vervolgt Van Zeeland.

Taste the future
Met de komst van Next Nature is ook het culinaire aanbod naar een hoger plan getild. Vermaat is als vaste partner betrokken bij het vernieuwde Evoluon. Naast een echt Brabants worstenbroodje zijn er ook futureproof gerechten in het aanbod te vinden. ‘We bieden onze gasten de mogelijkheid om alternatieve keuzes te maken. Een insecten bitterbal, salade met kwal? Klinkt als toekomstmuziek, dat is het niet. Zo kunnen we tijdens de borrel een insecten bitterbal serveren of de gasten tijdens de lunch verrassen met een salade kwal. Wij willen hiermee de discussie aanwakkeren en samen op zoek gaan naar alternatieven om te serveren en eten. Een alternatief als kwal is namelijk vele malen toekomstbestendiger dan andere zeewezens die we als normaal zijn gaan beschouwen.’ Aldus Van Zeeland.