Partner

17 januari 2024

Erik van der Most nieuwe voorzitter VNO-NCW Den Bosch

Marc Hoedemakers neemt na 9 jaar afscheid als voorman

Erik van der Most neemt bij VNO-NCW Brabant Zeeland, kring Den Bosch het stokje over van Marc Hoedemakers. Onder aanvoering van Hoedemakers zette VNO-NCW Den Bosch de afgelopen negen jaar de kaders neer voor de toekomst van de stad. “Ik hoop dat ondernemers elkaar nog veel meer opzoeken en beter met elkaar optrekken. Dat is nodig om de uitdagingen die de stad heeft te tackelen en de kansen te benutten.”

Dubbelinterview
Onlangs keken de nieuwe en afzwaaiende voorzitter samen naar de toekomst van de stad en haar ondernemers. Op de website van VNO-NCW Brabant Zeeland verscheen daarvan een mooi interview.

Erik van der Most
Van der Most werkt zijn hele leven al in het mkb. Geboren in een ondernemersnest startte hij na zijn studie Bestuurskunde in het bank- en verzekeringswezen. Zeven jaar terug verhuisde hij voor zijn werk bij Rabobank met zijn vrouw en twee zoons naar Rosmalen. Inmiddels is hij al enige tijd directeur van het cluster Rivierenland bij Flynth Adviseurs & Accountants. “Ik haal zingeving uit het ondersteunen van ondernemers. Ik zie het naast mijn werk deels ook als mijn bijdrage aan de maatschappij. Want ik help indirect ook de medewerkers en hun gezinnen.”

Den Bosch toonaangevend in data en food
In de negen jaar dat Marc Hoedemakers voorzitter was, zette VNO-NCW Den Bosch de kaders neer voor de toekomst van de stad. De organisatie telt meer dan 200 leden, maar spreekt feitelijk namens heel ondernemend Den Bosch, doordat de acht voorzitters van de Bossche bedrijfsterreinen ook lid zijn. Onder aanvoering van VNO-NCW Den Bosch kwam er in 2017 een analyse over de economische kracht van de stad. Den Bosch is sterk in data en ICT, goed voor ruim tien procent (>10.000 mensen) van de lokale werkgelegenheid. En heeft met Avans de beste hogeschool op dat vakgebied. Uit die analyse vloeide een toekomstvisie voort. In 2030 is Den Bosch niet alleen toonaangevend in data, maar vooral in de combinatie tussen data en food. Want ook in food is de stad sterk, als bourgondische hotspot én onderdeel van Agrifood Capital.