Partner

4 mei 2023

blogTech, Ict & SmartTraining & Opleiding

En toen deed ik iets onmogelijks...

Ik schreef een boek in slechts anderhalve dag. Ja, je leest het goed. Anderhalve dag! En niet zomaar een boek, maar een fantastisch boek over Artificial Intelligence. Dit was allemaal mogelijk dankzij de AI tools zoals ChatGPT en MidJourney.

Als kind was ik al gefascineerd door automatisering en dat heeft mij gebracht waar ik nu ben. Maar de laatste maanden heb ik iets meegemaakt wat mijn stoutste dromen overtrof. Ik ontdekte dat Kunstmatige Intelligentie nu voor iedereen beschikbaar is en dat heeft mijn leven veranderd. Ik spendeer nu dagelijks uren met AI-tools en mijn verbazing en enthousiasme blijft maar groeien.

Ik besloot om mijzelf uit te dagen en een boek te schrijven over AI, genaamd "AI am a Human". Maar dit keer besloot ik om het anders aan te pakken. Ik maakte gebruik van ChatGPT om de structuur van het boek te maken en de hoofdstukken te schrijven. Het enige wat ik hoefde te doen was mijn kladtekst in te voeren en ChatGPT deed de rest. Ik gaf aan in welke stijl en op welk niveau ik het geschreven wilde hebben en binnen no-time was het hoofdstuk klaar. Ik herhaalde dit proces en voordat ik het wist had ik een fantastisch boek geschreven.

Maar het werd nog beter. Ik wilde ook afbeeldingen toevoegen aan mijn boek en besloot daarvoor de AI-tool MidJourney te gebruiken. Binnen een minuut maakte deze tool de mooiste afbeeldingen die ik ooit had gezien. Met als resultaat dat het boek binnenkort wordt uitgegeven.

Nu ben ik samen met mijn team bezig met het organiseren van het grootste online event op het gebied van AI en ChatGPT: de AI&ChatGPT Summer Academy. We willen binnen enkele weken het grootste aanbod online trainingen op het gebied van AI aanbieden en hebben meer dan 100 sprekers en experts die online colleges gaan verzorgen. De interesse is enorm, maar dankzij AI kunnen we alles in no-time verwerken. We zijn er nu middenin en vanaf 1 juni gaat het van start.

En zo zie je maar, met AI is alles mogelijk. Het maakt het onmogelijke mogelijk. Ik ben er zeker van dat de wereld in de nabije toekomst volledig zal veranderen door de toepassingen van AI. En ik ben blij dat ik er deel van uitmaak. Als je meer wilt weten over de AI&ChatGPT Summer Academy, kijk dan op www.skillstown.ai. Wie weet zie ik je daar!

Hans Schuurmans

Hans Schuurmans is een bekende naam in de wereld van ondernemerschap en AI. Hij is CEO van SkillsTown Group en auteur van diverse boeken. Binnenkort wordt zijn nieuwe boek “AI am a Human” gelanceerd. Als initiatiefnemer voor de AI&ChatGPT SummerAcademy 2023 (www.skillstown.nl/ai), biedt hij individuen en organisaties de mogelijkheid om zich te scholen op het gebied van AI en ChatGPT.