Ga terug

22 oktober 2019

Retail & Marketing

Eindhovense merken app Brandit met internationale allure!

BRANDIT is een foto/video app waarmee ondernemers, personeel, klanten en fans foto’s en video’s eenvoudig en snel kunnen voorzien van logos of filters via je eigen toetsenbord  en die direct vanuit de app kunnen verspreiden naar alle social media kanalen.

Bas van der Duim en Teun Slegers zijn de bedenkers en oprichters van deze smartphone-app. De bedenkers van de app ontdekten dat zelf een logo of andere icoontjes toevoegen aan het toetsenbord voor bijvoorbeeld WhatsApp niet mogelijk is. Aan een keukentafel ontstond het plan zelf een app te laten bouwen en voor het idee octrooi aan te vragen.

Overigens zijn ze geen concurrent voor gevestigde namen zoals Instragram, Facebook en Snapchat maar een aanvulling. Van Snapchat heeft hun app wel wat weg. Brandit maakt het delen van foto's en video’s ook mogelijk via sociale media. Een belangrijk verschil is dat je via onze app zelf logo's of andere icoontjeskan invoeren middels een eigen persoonlijk toetsenbord waarmee ze zich onderscheiden.

Na uitvoerig testen en ontwikkelen zijn ze afgelopen februari live gegaan met Brandit. Veel mkb bedrijven gebruiken de app om hun merk via zichzelf en klanten te promoten via social media

Vorige maand hebben ze het patent op het samenstellen van je eigen keyboard wereldwijd uitgebreid na interesse van grote partijen als LINE en Fortnite. LINE is de Aziatische combi van Whatsapp en Instagram met ruim 800 miljoen gebruikers. Fortnite is de populairste game van dit moment met 250 miljoen spelers.

Internationaal Netwerk

De mogelijkheden van de app worden zoals dus steeds vaker internationaal opgemerkt. Zo hebben ze op 24 september via Orange Sports Forum, dat middels hun internationale netwerk vooral gericht op sport, met een delegatie uit Qatar gesproken over de mogelijkheden voor de businessmarkt in Qatar waaronder ook het WK Voetbal 2022 dat in Qatar wordt gehouden.

Gezien de internationale interesse van diverse grootmachten is de ambitie om een wereldspeler op social media te worden. Niet als concurrent maar als samenwerkende partners, waarbij ze een aanvulling zijn op hun platformen.

Kijk op www.brandit.app en start binnen 5 minuten met het branden van je eigen foto’s.

De voordelen voor bedrijven zijn;

  • Gemakkelijk Photoshoppen, wij noemen het easy branding. Je hebt geen DTP-er of Photoshop meer nodig. Je hebt altijd je logo bij de hand in het keyboard van de app en deelt deze zo snel en eenvoudig op social media.

  • Online marketing tool. We zetten consumenten in als influencer via het loyalitietsprogamma. Klanten delen je logo op social media en sparen op deze manier met digitale zegels voor kortingen of gratis producten.

  • het sparen van stickers: Klanten scannen een QR code en unlocken daarmee stickers in het keyboard van BRANDIT. Perfect om traffic to store te genereren.

  • Gamification. We brengen karakters uit online spellen tot leven door ze in ons unieke keyboard te laten verschijnen