15 mei 2020

Leisure & CultuurNieuws

Efteling bereidt zich voor op voor heropening

Attractiepark hoopt bezoekers te verwelkomen vanaf woensdag 20 mei

De Efteling streeft ernaar om op woensdag 20 mei 2020 haar deuren weer te openen voor publiek. In goed overleg met de Veiligheidsregio is een stapsgewijze aanpak naar die heropening bepaald. Met een aantal testdagen waarbij de groep bezoekers zich per stap uitbreidt, kunnen medewerkers wennen aan de nieuwe werkwijzen die continu worden geëvalueerd en verbeterd. Ter voorbereiding op woensdag wordt in Kaatsheuvel hard gewerkt aan allerlei maatregelen die nodig zijn om de eerste gasten veilig te ontvangen. De Efteling volgt hierin het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.

Algemeen directeur Fons Jurgens legt uit: “In de Wereld van de Efteling zorgen we er altijd al voor dat onze gasten veilig kunnen genieten. Dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is wat die veiligheid nu precies inhoudt. We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen 68 jaar zetten we nu, meer dan ooit, in. Gelukkig hebben we alle ruimte, want ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Daarbij laten we een beperkt aantal gasten toe, dat vooraf hun bezoek reserveert. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.”

Maatregelen

Om de richtlijnen van het RIVM goed aan te kunnen houden voert de Efteling maatregelen in op gebied van afstand, hygiëne en duidelijke informatievoorziening.

De Efteling plaatst centrale desinfectiepunten en maakt contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, gebruiken medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen. Via duidelijke informatie op borden en schermen en markeringen op de grond wordt gasten duidelijk hoe zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden.  De medewerkers, die continue getraind worden en gewend zijn om gasten een veilige dag vol mooie herinneringen te bezorgen, helpen hierbij. Het park communiceert alle informatie op de website, ter voorbereiding voor het parkbezoek. Met al deze maatregelen is een dagje uit naar de Efteling nú, net zo veilig als voorheen.

Gerelateerd